TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уставниот суд пресече: 7000 пониска плата за Шеќеринска, Анѓушев, Спасовски, Лика и Османи

Канал5 - 13.03.2018

Уставниот суд го укина член 14 кој што се однесува на функцијата потпретседател на Влада, истиот не постои во правниот поредок на Република Македонија, е образложение на одлуката да се укине коефициентот со кој се пресметува платата на петте ...

Уставен суд одлучи: Вицепремиерите Османи, Шекеринска, Спасовски, Анѓушев и Лика ќе имаат пониски плати

МКД - 13.03.2018

Потпретседателите на Владата, Кочо Анѓушев, Оливер Спасовски, Радмила Шекеринска, Бујар Османи и Хазби Лика, според одлуката на Уставниот суд, од наредниот месец ќе имаат пониска плата. Иницијативата пред Уставен суд ја поднесе партијата Левица и ...

Уставен суд им ги намали платите на Шекеринска, Анѓушев, Спасовски и Османи

Фокус - 13.03.2018

Функцијата потпретседател на Влада не постои во правниот поредок на Република Македонија, велат од Уставниот суд образложувајќи ја одлуката да се укине коефициентот со кој се пресметува платата на петте вицепремиери, Кочо Анѓушев, Радмила ...

Уставен суд ја намали платата на вицепремиерите...

Н.Македонија - 13.03.2018

Уставен суд ја намали платата на вицепремиерите Потпретседателите на Владата, Кочо Анѓушев, Оливер Спасовски, Радмила Шекеринска, Бујар Османи и Хазби Лика, ќе имаат пониски плати од наредниот месец, одлучи Уставниот суд.

Уставниот суд им скина по 7.000 денари од плата на Вицепремиерите на Заев

Press24 - 13.03.2018

Уставниот суд им скина по околу 7.000 денари на вицепремиерите во Владата на Заев. Шеќеринска, Анѓушев, Спасовски, Османи и Лика со одлука на овој суд ќе ќе примаат помала плата, односно иста како и сите други останати министри.

Уставен суд одлучи да им се намалат платите на вицепремиерите

Макфакс - 13.03.2018

Уставниот суд на Република Македонија укина дел од членот 14 од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците и утврди дека функцијата „потпретседател на влада“ не постои во правниот промет на Република Македонија и аналогно на тоа не може ...

Намалени платите на Шеќеринска, Османи, Спасовски и Анѓушев

Press24 - 13.03.2018

Уставниот суд донесе одлука за укинување на членот 14 во делот „потпретседатели на Влада“ од Законот за плата и надоместоци, со што се определува коефициент за плата на потпретседател на Владата што е јавна функција која не постои во правниот ...

Уставен одлучи: Функцијата вицепремиер е фиктивна, помала плата за потпретседателите на Влада

А1 On - 13.03.2018

Уставниот суд донесе одлука за укинување на членот 14 во делот „потпретседатели на Влада“ од Законот за плата и надоместоци, што би значело намалување на платата потпретседателите во Владата.

Одлуката на Уставниот суд  во врска со платата за непостоечката јавна функција – потпретседател на Влада

Академик - 12.03.2018

На Иницијатива на политичката партија „Левица“, Уставниот суд го укина членот 14, во делот: „потпретседател на Владата“ од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците во Собранието на Република Македонија и другите избрани и именувани лица ...

Уставен суд ги поткастри платите на вицепремиерите, на ред се апанажите

+инфо - 13.03.2018

Потпретседателите на Владата, Кочо Анѓушев, Оливер Спасовски, Радмила Шекеринска, Бујар Османи и Хазби Лика, според одлуката на Уставниот суд, од наредниот месец ќе имаат пониска плата. Иницијативата пред Уставен суд ја поднесе партијата Левица и ...

Уставен суд одлучи: Помали плати за Шекеринска, Анѓушев, Спасовски, Лика и Османи

Слободен Печат - 13.03.2018

Функцијата потпретседател на Влада не постои во правниот поредок на Република Македонија, велат од Уставниот суд образложувајќи ја одлуката да се укине коефициентот со кој се пресметува платата на петте вицепремиери, Кочо Анѓушев, Радмила ...

Наместо по 95.400 денари по 88.245 денари плата за Шеќеринска, Анѓушев, Спасовски, Османи и Лика

Сител - 13.03.2018

Уставниот суд им скрати по околу 7.000 денари на вицепремиерите во Владата на Заев. Шеќеринска, Анѓушев, Спасовски, Османи и Лика со одлука на овој суд ќе ќе примаат помала плата, односно иста како и сите други останати министри.

Уставен суд одлучи да им се намалат платите на вицепремиерите

Вечер - 13.03.2018

Уставниот суд на Република Македонија укина дел од членот 14 од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците и утврди дека функцијата „потпретседател на влада“ не постои во правниот промет на Република Македонија и аналогно на тоа не може ...

Уставниот суд им ги намали платите на Шеќеринска, Османи, Спасовски и Анѓушев

Република - 13.03.2018

Уставниот суд донесе одлука за укинување на членот 14 во делот „потпретседатели на Влада“ од Законот за плата и надоместоци, со што се определува коефициент за плата на потпретседател на Владата, што е јавна функција која не постои во правниот ...

Уставен одлучи: Помала плата за потпретседателите на Влада

Press24 - 13.03.2018

Уставниот суд донесе одлука за укинување на членот 14 во делот „потпретседатели на Влада“ од Законот за плата и надоместоци, што би значело намалување на платата потпретседателите во Владата, бидејќи смета дека функцијата е фиктивна, пренесе А1.он.

Уставен побара да се намали платата на петте вицепремиери во Владата

Сител - 11.03.2018

Радмила Шеќериснка, Оливер Спасовски, Хазби Лика, Кочо Анѓушев , Бујар Османи, од следниот месец ќе земаат помали плати, одлучи уставниот суд. Судот ја прифати иницијативата на Левица примањата на потпретседателите на Влада да се намалат одсносно да ...

Вицепремиери многу, пари помалку- Што реши Уставниот суд ?

Фактор - 13.03.2018

Уставниот суд го укина членот 14, во делот: „потпретседател на Владата“ од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците во Собранието на Република Македонија и другите избрани и именувани лица во Републиката.

Уставен суд им ги намали платите на Шекеринска, Анѓушев, Спасовски и Османи –

Либертас - 13.03.2018

Функцијата потпретседател на Влада не постои во правниот поредок на Република Македонија, велат од Уставниот суд образложувајќи ја одлуката да се укине коефициентот со кој се пресметува платата на петте вицепремиери, Кочо Анѓушев, Радмила ...

Уставниот суд им ja скрати платата на вицепремиерите во Владата Шеќеринска, Анѓушев, Спасовски, Османи и Лика

МК News - 13.03.2018

Уставниот суд им скрати по околу 7.000 денари на вицепремиерите во Владата на Заев. Шеќеринска, Анѓушев, Спасовски, Османи и Лика со одлука на овој суд ќе ќе примаат помала плата, односно иста како и сите други останати министри.

Кратења на плати во Владата: Овие министри ќе земаат помалку плата

Sky - 13.03.2018

Уставниот суд на Република Македонија укина дел од членот 14 од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците и утврди дека функцијата „потпретседател на влада“ не постои во правниот промет на Република Македонија и со тоа не може да се ...

Уставен суд одлучи да им се намалат платите на вицепремиерите

Тера - 13.03.2018

Уставниот суд го укина членот 14, во делот: „потпретседател на Владата“ од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците во Собранието на Република Македонија и другите избрани и именувани лица во Републиката.

Помали плати за Анѓушев, Шеќеринска, Спасовски, Османи и Лика

Нетпрес - 13.03.2018

Функцијата потпретседател на Влада не постои во правниот поредок на Република Македонија, велат од Уставниот суд образложувајќи ја одлуката да се укине коефициентот со кој се пресметува платата на петте вицепремиери, Кочо Анѓушев, Радмила ...

Шкариќ: Со години тврдам дека функција потпретседател на Влада нема

Нова ТВ - 13.03.2018

Универзитетскиот професор по Уставно право, Светомир Шкариќ, во изјава за НОВА вели дека Уставниот суд донел правилна одлука со укинувањето на членот 14 од Законот за плата и други надоместоци на пратениците во делот „потпретседател на Влада“ ...

Уставен суд им ги намали платите на вицепремиерите во Владата

Нова ТВ - 13.03.2018

Со одлука донесена на 21.февруари годинава, Уставниот суд на Република Македонија, укина дел од членот 14 од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците и утврди дека функцијата „потпретседател на влада“ не постои во правниот промет на ...

Уставен суд одлучи да им се намалат платите на вицепремиерите

Кајгана - 13.03.2018

Уставниот суд на Република Македонија укина дел од членот 14 од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците и утврди дека функцијата потпретседател на влада не постои во правниот промет на Република Македонија и со тоа не може да се ...

Уставен суд одлучи да им се намалат платите на вицепремиерите

ТВ21 - 13.03.2018

Уставниот суд на Република Македонија укина дел од членот 14 од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците и утврди дека функцијата потпретседател на Влада не постои во правниот промет на Република Македонија и со тоа не може да се ...

Уставен суд им ги намали платите на Османи, Шекеринска, Спасовски, Анѓушев и Лика

Сител - 13.03.2018

Уставниот суд на Република Македонија укина дел од членот 14 од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците и утврди дека функцијата потпретседател на влада не постои во правниот промет на Република Македонија и со тоа не може да се ...

Уставен суд одлучи- ќе се намалат платите на вицепремиерите

МРТ - 13.03.2018

Ваквата одлука на Уставниот суд следува по иницијативата на политичката партија „Левица“. Уставниот суд на Република Македонија укина дел од членот 14 од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците.

Уставен суд одлучи да им се намалат платите на вицепремиерите

Точка - 13.03.2018

Уставниот суд на Република Македонија укина дел од членот 14 од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците и утврди дека функцијата потпретседател на влада не постои во правниот промет на Република Македонија и со тоа не може да се ...

Вицепремиерите ќе добијат помали плати по одлуката на Уставен суд

Денар - 13.03.2018

Уставниот суд на Република Македонија укина дел од членот 14 од Законот за плата и другите надоместоци на пратениците и утврди дека функцијата потпретседател на влада не постои во правниот промет на Република Македонија и со тоа не може да се ...

Ќе им се намалат платите на Анѓушев, Шеќеринска, Спасовски, Османи и Лика

Независен - 13.03.2018

Актуелните вицепремиери Кочо Анѓушев, Радмила Шеќеринска, Оливер Спасовски, Бујар Османи и Хазби Лика од идниот месец ќе земаат помала плата, согласно одлуката на Уставниот суд по иницијативата на политичката партија Левица.

Одлука на Уставниот суд за намалување на платите на вицепремиерите

24 Вести - 13.03.2018

Уставниот суд на Република Македонија укина дел од членот 14 од законот за плата и другите надоместоци на пратениците и утврди дека функцијата потпретседател на влада не постои во правниот промет на Република Македонија и со тоа не може да се ...