TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Портпаролот на Џонсон: Тој ја почитува независноста на правосудството

Макфакс - 11.09.2019

Британскиот премиер, Борис Џонсон апсолутно ја почитува независноста на правосудството, изјави денеска неговиот портпарол, откако највисокиот апелациски суд во Шкотска пресуди дека одлуката на Џонсон за суспензирање на парламентот е незаконска.

Судот пресуди: суспендирањето на британскиот парламент e незаконскo

Глас на Америка - 11.09.2019

Владата се спротивстави на пресудата на судот и соопшти дека ќе поднесе жалба Шкотскиот суд денеска донесе одлука дека потегот на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира парламентот е незаконски.

Шведски суд: Незаконска одлуката на Џонскон за суспензија на парламентот

Алсат-М - 11.09.2019

Апелациониот суд во Шкотска донесе одлука дека суспензијата на парламентот на пет недели, која ја побара премиерот Борис Џонсон, а која ја потврди Кралицата, е незаконска. Сепак, како што наведува Би-Би-Си, таа одлука нема да влијае врз моменталната ...

Суспензијата на британскиот парламент е незаконска, пресуди шкотски суд

Сакам да кажам - 11.09.2019

Суспензијата на британскиот парламент што ја побара премиерот Борис Џонсон е незаконска, заклучи највисокиот граѓански суд на Шкотска. Панел од тројца судии гласаше во полза на група политичари од разни партии, кои се обидоа на суд да го оспорат ...

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Макфакс - 11.09.2019

Суспендирањето на парламентот од страна на британскиот премиер Борис Џонсон е незаконско, пресуди највисокиот граѓански суд на Шкотска. Комисијата од тројца судии во Судскиот суд се најде во корист на меѓупартиска група политичари, кои го ...

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Независен - 11.09.2019

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се ...

[Видео] „Срам да ви е!“: Протест на британските пратеници откако премиерот го суспендираше парламентот

Радио МОФ - 10.09.2019

Со невообичаени сцени на хаос и бес во Долниот дом, британскиот парламент и официјално е суспендиран на пет недели на барање на владата. Голем дел на пратеници демонстрираа против наметнатата суспензија, со порака дека „се замолкнати“ додека ...

Портпаролот на Џонсон: Тој ја почитува независноста на правосудството

24Инфо - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон апсолутно ја почитува независноста на правосудството, изјави денеска неговиот портпарол, откако највисокиот апелациски суд во Шкотска пресуди дека одлуката на Џонсон за суспензирање на парламентот е незаконска.

Шкотскиот суд пресуди: Суспендирањето на британскиот парламент e незаконскo

Нетпрес - 11.09.2019

Шкотскиот суд денеска донесе одлука дека потегот на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира парламентот е незаконски. Судиите не наредија поништување на суспензијата, туку истакнаа дека за тоа прашање треба да решава Врховниот суд на ...

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

24Инфо - 11.09.2019

Суспендирањето на парламентот од страна на британскиот премиер Борис Џонсон е незаконско, пресуди највисокиот граѓански суд на Шкотска. Комисијата од тројца судии во Судскиот суд се најде во корист на меѓупартиска група политичари, кои го ...

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

24Инфо - 11.09.2019

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се ...

Борис Џонсон апсолутно ја почитува независноста на судството, вели неговиот портпарол

А1 On - 11.09.2019

Британскиот премиер Борис Џонсон апсолутно ја почитува независноста на судството, изјави неговиот портпарол, откако највисокиот апелациски суд во Шкотска пресуди дека неговата одлука за суспендирање на парламентот е незаконска.

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Точка - 11.09.2019

Суспендирањето на парламентот од страна на британскиот премиер Борис Џонсон е незаконско, пресуди највисокиот граѓански суд на Шкотска. Комисијата од тројца судии во Судскиот суд се најде во корист на меѓупартиска група политичари, кои го ...

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Опсервер - 11.09.2019

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се ...

Суспендирањето на британскиот парламент е незаконско, пресуди судот

Н.Македонија - 11.09.2019

Суспендирањето на парламентот од страна на британскиот премиер Борис Џонсон е незаконско, пресуди највисокиот граѓански суд на Шкотска. Комисијата од тројца судии се најде во корист на меѓупартиска група политичари, кои го предизвикуваат потегот на ...

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Сител - 11.09.2019

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се ...

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

А1 On - 11.09.2019

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се ...

Шкотскиот суд ја прогласи суспензијата на Парламентот од страна на Џонсон за нелегална

PressingTV - 11.09.2019

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се ...

Шкотски суд: Нелегална е одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот

+инфо - 11.09.2019

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се ...

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

4NEWS - 11.09.2019

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се ...

Суспензијата на британскиот парламент нелегална?

Телма - 11.09.2019

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се ...

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

1tv - 11.09.2019

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се ...

Шкотски суд: Одлуката на Џонсон за суспензија на Парламентот е нелегална

Либертас - 11.09.2019

Шкотски суд денеска ја прогласи одлуката на британскиот премиер Борис Џонсон да го суспендира Парламентот како нелегална, но не нареди укинување на суспензијата. Комисија со три судии ја поддржа тужбата од група политичари од различни партии кои се ...