TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прибе без коментар за актуелниот политички момент во земјава

Алсат-М - 11.09.2019

За да има владеење на правото, потребно е добро управување и независни политичари кои се подготвени да спроведат реформи. Ова е пораката која правниот експерт од Европската Комисија, Рајнхард Прибе ја испрати на меѓународната научна конференција за ...

Прибе со директни пораки до Северна Македонија: „Судовите се заробени, политичарите да не влијаат врз одлуките“

ТВ21 - 11.09.2019

Експертот по право од Европската комисија, Рајнхард Прибе вели дека судовите во земјава се соочуваат со многу проблеми. Тој лично учествувал во Судот во Скопје и констатирал дека судовите работат со недостиг на материјали.

Прибе: Владеењето на правото останува клучно на патот кон ЕУ

Канал5 - 11.09.2019

За владеење на правото се потребни независни политичари . – Во пресрет на октомвриската одлука дали ќе го добиеме датумот за почеток на преговори со ЕУ, правниот експерт Рајнхард Прибе на конференција во земјава порача дека е потребна политичка ...

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

А1 On - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Без политичка волја, нема владеење на правото

360 степени - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе:Потребни се независни политичари за владеење на правото

Сител - 11.09.2019

Правниот експерт од Европската комисија Рајнхард Прибе смета дека услов за владеење на правото во земјава се независни политичари. -Тие треба да имаат политичка воља за да го имплементираат владеењето на правото.

За владеење на правото потребни се независни политичари

Република - 11.09.2019

Услов за владеење на правото во земјава се независни политичари, истакна денеска правниот експерт од Европската комисија, Рајнхард Прибе говорејќи на меѓународната научна конференција „Доброто владеење и владеењето на правото од перспектива на ЕУ ...

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Телма - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе:Потребни се независни политичари за владеење на правото

4NEWS - 11.09.2019

Правниот експерт од Европската комисија Рајнхард Прибе смета дека услов за владеење на правото во земјава се независни политичари. -Тие треба да имаат политичка воља за да го имплементираат владеењето на правото.

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Локално - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Потребни се независни политичари за владеење на правото

Вечер - 11.09.2019

Правниот експерт од Европската комисија Рајнхард Прибе смета дека услов за владеење на правото во земјава се независни политичари. -Тие треба да имаат политичка воља за да го имплементираат владеењето на правото.

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

24Инфо - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Без политичка волја, нема владеење на правото

Р.С.Европа - 11.09.2019

Говорејќи на меѓународната научна конференција „Доброто владеење и владеењето на правото од перспектива на ЕУ интеграциите“, правниот експерт од Европската комисија, Рајнхард Прибе, денеска во Скопје изјави дека политичарите треба да имаат политичка ...

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Канал5 - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Потребни се независни политичари за владеење на правото

1tv - 11.09.2019

Правниот експерт од Европската комисија Рајнхард Прибе смета дека услов за владеење на правото во земјава се независни политичари. -Тие треба да имаат политичка воља за да го имплементираат владеењето на правото.

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

+инфо - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Потребни се независни политичари за владеење на правото

Либертас - 11.09.2019

Правниот експерт од Европската комисија Рајнхард Прибе смета дека услов за владеење на правото во земјава се независни политичари. -Тие треба да имаат политичка воља за да го имплементираат владеењето на правото.

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Бриф - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Според Прибе услов за владеење на правото се независни политичари

CivilMedia - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Опсервер - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Слободен Печат - 11.09.2019

Според Прибе, услов за владеење на правото во земјава се независни политичари, кои треба да имаат волја за да го имплементираат. Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото.

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Независен - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Фокус - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Независни политичари е услов за владеење на правото

Нова ТВ - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Меѓу условите за владеење на правото се и независни политичари

MakPress - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

МКД - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...

Прибе: Независни политичари услов за владеење на правото

Press24 - 11.09.2019

Сите земји од Западен Балкан се соочуваат со стандардите за владеењето на правото. Понекогаш се потребни промени во законодавството, а за тоа треба независни политичари кои ќе направат соодветни реформи, рече правниот експерт од Европската комисија ...