TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европските инвеститори сакаат закон за климатска неутралност

Порта 3 - 11.12.2019

Европските инвеститори претставени преку 44 компании, ги повикуваат владите на земјите на Европската унија да ги забрзаат напорите за постигнување на договор за Законот за климатска неутралност до 20150 година.

„Баер“: До 2030 година ќе бидеме климатски-неутрална компанија

Опсервер - 10.12.2019

Германскиот хемиски и фармацевтски гигант Баер денеска објави дека има за цел да работи на климатски неутрален начин до 2030 година со намалување или неутрализирање на сите емисии на штетни гасови што ги создава.

ГЕРМАНСКИОТ ФАРМЕЦЕВТСКИ ГИГАНТ ВЕТУВА: До 2030 година ќе бидеме климатски-неутрална компанија

Слободен Печат - 10.12.2019

„Баер ќе биде климатски-неутрална компанија до 2030 година", напиша извршниот директор Вернер Бауман во написот за деловното работење на „Ханделсблат". Германскиот хемиски и фармацевтски гигант Баер денеска објави дека има за цел да работи на ...

„Баер“: До 2030 година ќе бидеме климатски-неутрална компанија

А1 On - 10.12.2019

Германскиот хемиски и фармацевтски гигант Баер денеска објави дека има за цел да работи на климатски неутрален начин до 2030 година со намалување или неутрализирање на сите емисии на штетни гасови што ги создава.

„Баер”: До 2030 година ќе бидеме климатски-неутрална компанија

24Инфо - 10.12.2019

Германскиот хемиски и фармацевтски гигант Баер денеска објави дека има за цел да работи на климатски неутрален начин до 2030 година со намалување или неутрализирање на сите емисии на штетни гасови што ги создава.

„Баер“: До 2030 година ќе бидеме климатски-неутрална компанија

MakPress - 10.12.2019

Германскиот хемиски и фармацевтски гигант Баер денеска објави дека има за цел да работи на климатски неутрален начин до 2030 година со намалување или неутрализирање на сите емисии на штетни гасови што ги создава.