TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Швајцарија одржан погреб за исчезнат глечер

Кумановски м. - 23.09.2019

Како и во Исланд пред неколку недели, активисти во Швајцарија со долг посмртен марш на одбележаа исчезнување на еден од најучуваните алпски глечери, Пизол, кој се топи како резултат на климатското затоплување.

Активисти во Швајцарија „погребаа“ глечер кој исчезнува

Радио МОФ - 22.09.2019

Активисти го одбележаа топењето на швајцарскиот глечер, кој ќе исчезне како последица на глобалното затоплување. Глечерот Пизол, со површина помала од една десетина од квадратен километар, е сместен во Гларнските Алпи во источна Швајцарија.

Швајцарски активисти се простија од глечерот кој „умира“

Вечер - 22.09.2019

Стотина активисти за заштита на животната средина се простија од глечерот Пизол во Швајцарија, за којшто се проценува дека ќе исчезне до 2030 година, како резултат на глобалното затоплување.

ПОСЛЕДИЦА ОД ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ: Швајцарците се простија од глечерот кој „умира“ (ФОТО+ВИДЕО)

Слободен Печат - 22.09.2019

Глечерот Пизол, кој сега е помал од десетина квадратни километри, се наоѓа во источниот дел на Швајцарија во Гларнските Алпи и се повлекува како што растат температурите. Стотина активисти за заштита на климата денеска се простија со глечерот Пизол ...

Климатските активисти се опростија од швајцарскиот глечер кој ќе исчезне

Макфакс - 22.09.2019

Стотина климатски активисти го одбележаа распаѓањето на швајцарскиот глечер, кој ќе исчезне како жртва на глобалното затоплување. Глечерот Пизол, со површина помала од една десетина од квадратен километар, сместен во Гларнските Алпи во источна ...

Климатските активисти се опростија од швајцарскиот глечер кој ќе исчезне

Точка - 22.09.2019

Стотина климатски активисти го одбележаа распаѓањето на швајцарскиот глечер, кој ќе исчезне како жртва на глобалното затоплување. Глечерот Пизол, со површина помала од една десетина од квадратен километар, сместен во Гларнските Алпи во источна ...

Во Швајцарија одржан погреб за исчезнат глечер (ФОТО)

PressingTV - 22.09.2019

Стоитина активисти за заштита од климатските протести денеска се простија од глечерот Пизол во Швајцарија кој ќе исчезне како последица од глобалното затоплување. Глечерот Пизол, кој сега е помал од десетина квадратни километри, се наоѓа во ...

Климатски активисти се простија од швајцарскиот глечер кој ќе исчезне

Локално - 22.09.2019

Стотина климатски активисти го одбележаа распаѓањето на швајцарскиот глечер, кој ќе исчезне како жртва на глобалното затоплување. Глечерот Пизол, со површина помала од една десетина од квадратен километар, сместен во Гларнските Алпи во источна ...

Климатските активисти се простија од швајцарскиот глечер кој ќе исчезне

USB - 23.09.2019

Стотина климатски активисти го одбележаа распаѓањето на швајцарскиот глечер, кој ќе исчезне како жртва на глобалното затоплување. Глечерот Пизол, со површина помала од една десетина од квадратен километар, сместен во Гларнските Алпи во источна ...

Тоа е како умирање на пријател: Активистите се простиле со глечерот, жртва на глобалното затоплување

Точка - 23.09.2019

Глечерот Пизол во Швајцарија ќе исчезне поради порастот на температурите. Стотина активисти за заштита на климата се простиле денес со глечерот Пизол во Швајцарија, кој ќе исчезне како жртва на глобалното затоплување.