TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ИНТЕРВЈУ СВЕТОЗАР ЈАНЕВСКИ: Сега на луѓето им треба оптимизам, за економијата е нужна многу поголема поддршка

Фактор - 29.05.2020

Се соочуваме со криза која е без преседан и нема да заобиколи ниту еден сектор. Се откажуваат деловни договори, се губат традиционалните пазари, се намалува инвестициската активност. Затоа се неопходни многу похрабри и поефикасни одлуки од оние што ...

Интервју со Светозар Јаневски: Кризата е момент за освестување, потребна ни е национална стратегија за развој

Независен - 28.05.2020

Инвестициите ја обезбедуваат успешната иднина на „Тиквеш“, а од неа зависат вработените, соработниците, заедницата: Светозар Јаневски Т реба што поскоро да се разреши ваквата состојба и да се избере влада која ќе носи одлуки и решенија што ќе имаат ...

[Став] Во криза влегуваме брзо, а од неа излегуваме бавно

Радио МОФ - 27.05.2020

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза. Никола Поповски Македонија и Европа се влезени длабоко во третиот месец од пандемијата и иако сме сведоци на ...

По Германија, дали и Франција ќе оди во рецесија?

Фактор - 27.05.2020

Eкономијата на Франција сега работи со „околу четири петтини од нивото пред кризата“, наспроти две третини за време претходно. Месеци ќе бидат потребни за да се нормализира економијата како пред кризата.

Во криза влегуваме брзо, а од неа излегуваме бавно

МКД - 27.05.2020

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза. Македонија и Европа се влезени длабоко во третиот месец од пандемијата и иако сме сведоци на многу мерки за ...