TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Отворен целосно обновениот Стар амам во Тетово

Сител - 12.11.2015

Министерката за култура на Македонија Елизабета Канческа Милевска заедно со амбасадорот на Република Турција во Македонија Омур Шолендил присуствуваа на свеченото отворање на целосно обновениот Стар амам во Тетово.

Во Тетово ќе биде отворен реставрираниот Амам

А1 On - 12.11.2015

Во Тетово денеска ќе биде отворен Стариот амам кој беше целосно реставриран со помош на Турската интернационална агенција за соработка и развој (ТИКА) во соработка со Министерството за култура.

Отворен целосно обновениот Стар амам во Тетово

Lider - 12.11.2015

Министерката за култура на Македонија Елизабета Канческа Милевска заедно со амбасадорот на Република Турција во Македонија Омур Шолендил присуствуваа на свеченото отворање на целосно обновениот Стар амам во Тетово.

Во Тетово ќе биде отворен реставрираниот Амам

Денешен - 12.11.2015

Во Тетово денеска ќе биде отворен Стариот амам кој беше целосно реставриран со помош на Турската интернационална агенција за соработка и развој (ТИКА) во соработка со Министерството за култура.

(ФОТО) Отворен целосно обновениот Стар амам во Тетово

еМагазин - 13.11.2015

Министерката за култура на Македонија Елизабета Канческа Милевска заедно со амбасадорот на Република Турција во Македонија Омур Шолендил присуствуваа на свеченото отворање на целосно обновениот Стар амам во Тетово.

Во Тетово ќе биде отворен реставрираниот Амам

Курир - 12.11.2015

Во Тетово денеска ќе биде отворен Стариот амам кој беше целосно реставриран со помош на Турската интернационална агенција за соработка и развој (ТИКА) во соработка со Министерството за култура.

Во Тетово ќе биде отворен реставрираниот Амам

Канал5 - 12.11.2015

Во Тетово денеска ќе биде отворен Стариот амам кој беше целосно реставриран со помош на Турската интернационална агенција за соработка и развој (ТИКА) во соработка со Министерството за култура.

Реставриран Стариот амам во Тетово

Република - 13.11.2015

Целосно обновениот Стар амам во Тетово кој потекнува од 15 век, го врати својот сјај и автентичност. Министерката за култура на Македонија Елизабета Канческа-Милевска и амбасадорот на Република Турција во Македонија Омур Шолендил присуствуваа на ...

Во Тетово ќе биде отворен реставрираниот Амам

Lider - 12.11.2015

Во Тетово денеска ќе биде отворен Стариот амам кој беше целосно реставриран со помош на Турската интернационална агенција за соработка и развој (ТИКА) во соработка со Министерството за култура.

Стариот Амам во Тетово ќе биде отворен за јавноста

Вечер Прес - 12.11.2015

Тетовскиот амам се наоѓа од левата страна на реката Пена односно спроти Алаџа Џамија. Амамот којшто потекнува од Османлискиот период има ориенталска структура и архитектура Стариот амам во тетово кој беше целосно реставриран со помош на Турската ...