TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

РАБОТНИЦИ СО „ТЕНОК“ ЏЕБ: Еве кој заработува најмалку во Македонија

Фактор - 23.05.2020

Плата од 16.564 денари нето во март годинава земале луѓето кои се занимаваат со производство на мебел. Ова може да се види од податоците кои ги објави Државниот завод за статистика. 16.276 денари добивале и работниците кои работат на подготовка и ...

Колку заработуваат Германците? Еве ги платите од 2019 година

Бизнис Вести - 23.05.2020

Во 2019 година просечниот месечен приход по граѓанин во Германија бил 3994 евра бруто, т.е. пред да се одземат даноците, здравствено осигурување, осигурување од невработеност, социјален данок и друго.

Топ пет највисоки просечни плати: Програмерите со 63.174 денари убедливо на врвот

еМагазин - 22.05.2020

Државниот завод за статистика објави дека просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари. Статистичките податоци откриваат дека во земјава има дејности каде просечната плата е за повеќе од два пати ...

Статистика: Нето платата во март – 26.422 денари што е за 7,4 отсто повеќе од лани

Нова ТВ - 21.05.2020

Просечната месечна нето-плата исплатена по вработен во март оваа година изнесувала 26.422 денари што е зголемување за 7,4 отсто во однос на истиот месец лани. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 отсто, соопшти Државниот завод за ...

МАКЕДОНСКИ ПРОСЕЧНИ ПЛАТИ: Во однос на лани има раст за 7.4 отсто

Фактор - 21.05.2020

Македонците земаат повисоки просечни плати од истиот период лани. Просечната плата во март годинава изнесувала 26.422 денари, или за 7,4 отсто повисока од истиот месец во 2019 година. Овие податоци денеска ги објави Државниот завод за статистика.

Кој зема највисоки плати во Македонија?

Фактор - 21.05.2020

63.174 денари нето плата примале вработените во секторот Компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности . Овие податоци се однесуваат за март 2020 година, а ги објави Државниот завод за статистика.

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Скопје инфо - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Завод за статистика: Мартовската просечна нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Либертас - 21.05.2020

– Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот ...

Мартовската нето плата 26.422 денари, за 7,4 проценти повисока од лани

Бриф - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

ДСЗ пресмета: 26.422 денари е просечната плата во месец март

MakPress - 21.05.2020

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во март 2020 година изнесувала 26.422 денари што во однос на истиот месец лани е зголемување за 7,4 отсто. Бруто платата, пак, била 39.437 денари што е раст од 8,1 процент, соопшти Државниот завод ...

Професии со најголема плата во Македонија

Нетпрес - 22.05.2020

63.174 денари нето плата примале вработените во секторот Компјутерско програмирање, консултантски и сродни дејности . Овие податоци се однесуваат за март 2020 година, а ги објави Државниот завод за статистика.

ПОДАТОЦИ ЗА ПЛАТИ: Еве колку заработуваат Германците

Фактор - 23.05.2020

Германците лани во просек заработувале по 3.994 евра бруто, а со тоа просечниот годишен бруто приход во Германија чини скоро 48 000 евра. Во 2019 година просечната плата за жените била за околу 20 отсто помала од таа на мажите.

Лекар во Германија заработува 10 000 евра месечно-колкави се платите на Германците

Скопје24 - 23.05.2020

Во 2019 година просечниот месечен приход по граѓанин во Германија бил 3994 евра бруто, т.е. пред да се одземат даноците, здравствено осигурување, осигурување од невработеност, социјален данок и друго.