TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

И по Меркел-Меркел: На 11 октомври ќе бидат укинати сите субвенции за невакцинираните

Во Центар - 23.09.2021

Во Германија работниците кои не се вакцинирани и се во карантин поради корона вирусот повеќе нема да добиваат бенефиции. Правилото ке стапи на сила најдоцна на 11 октомври. Не е фер да бараме од даночните обврзници да ги субвенционираат оние што ...

Што предвидуваат новите правила за невакцинираните работници во Германија?

ММС - 23.09.2021

Невакцинираните граѓани кои живеат и работат во Германија ќе се соочат со сериозни финансиски трошоци, бидејќи оваа земја го укина плаќањето на надоместокот за времето поминато во карантин на оние кои не се имунизирани, и бесплатните тестови за ...

Невакцинираните работници нема да добиваат плата: Во Германија наскоро воведуваат нови правила

Точка - 23.09.2021

Новите правила би требало да стапат на сила до 11-ти октомври. Германските здравствени власти планираат нови правила според кои невакцинираните работници не би примале надомест за плата, доколку мерките на коронавирусот ги принудат на карантин.

СЗО: Опаѓа бројот на заразени со Ковид-19

Centar - 23.09.2021

Бројот на заразени со Ковид-19 и смртни случаи од оваа болест во светот продолжи да опаѓа минатата недела, објави Светската здравствена организација. Помеѓу 13 и 19 септември, имаше нешто повеќе од 3,6 милиони нови случаи на инфекција и нешто ...