TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Њујорк се ослободува од канџите на Airbnb. Остатокот од светот може да го следи примерот

24Инфо - 30.09.2023

Мерката која државата Њујорк ја спроведе против Airbnb овој месец, од компанијата беше опишана како „де факто забрана“. Тешките ограничувања дизајнирани да вратат илјадници имоти за изнајмување на станбениот пазар за жителите на градовите да можат ...

Истражување покажа дека хотелите се поевтини од Airbnb

Денар - 29.09.2023

Кога патуваме, се прашуваме кои сместувања се најприфатливи, а кои нудат најмногу за парите што ги издвојуваме. Затоа често се откажуваме од хотелско сместување во корист на изнајмување стан затоа што таму можеме да зготвиме нешто, имаме повеќе ...

ИЗНАЈМУВАЊЕТО СТАНОВИ НА НЕКОЛКУ ДЕНА СТАНУВА ЛУКСУЗ: Еве каква промена воведе Њујорк, не се први

Фактор - 29.09.2023

Илјадници станови во Њујорк објавени на платформата за краткорочно изнајмување Airbnb наскоро ќе бидат избришани од мапата. Новиот закон, наречен Локален закон 18, стапи на сила на почетокот на месецот и е толку строг што не само што го ограничува ...