TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бесими: Достојни плати, солиден економски раст, европска иднина

ТВ21 - 16.09.2020

Фатмир Бесими, новиот министер за финансии денеска одржа прес конференција на која се обврза на достојни плати, солиден економски раст и европска иднина. Бесими истакна дека пандемијата од коронавирусот има и ќе има последици, но дека решение има.

Бесими: Приоритет е побрзо враќање до солиден економски раст, можна корекција на проекциите за годинава

Опсервер - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 () – Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, намалување на невработеноста.

Бесими: Ќе го ублажиме ударот на кризата, а во 2021 година очекуваме економски раст

Вечер Прес - 16.09.2020

Министерството за финансии интензивно работи на четвртиот пакет економски мерки за зајакнување на ликвидноста и финансиската стабилност на фирмите, поттикнување на приватната потрошувачка и инвестициите.

Бесими: Нема да биде лесно, ќе работиме да ја вратиме економијата на раст од 4%

Слободен Печат - 16.09.2020

Подтотвени сме за најголемата финансиска криза за оваа генерација, истакна новиот министер за финансии Фатмир Бесими, на денешната прва прес-конференција откако седна во министерското столче.

Бесими: Приоритет е побрзо враќање до солиден економски раст

24 Вести - 16.09.2020

Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, намалување на невработеноста. Ова се дел од приоритетите на мандантната мисија на министерот за финансии ...

Бесими: Приоритет е побрзо враќање до солиден економски раст, можна корекција на проекциите за годинава

24Инфо - 16.09.2020

Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, намалување на невработеноста. Ова се дел од приоритетите на мандантната мисија на министерот за финансии ...

Бесими: Приоритет е побрзо враќање до солиден економски раст

Алсат-М - 16.09.2020

Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, намалување на невработеноста. Ова се дел од приоритетите на мандантната мисија на министерот за финансии ...

Бесими: Приоритет е побрзо враќање до солиден економски раст, можна корекција на проекциите за годинава

iPortal - 16.09.2020

Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, намалување на невработеноста. Ова се дел од приоритетите на мандантната мисија на министерот за финансии ...

Министерот Бесими за приоритетите: враќање на раст од 4-5 отсто, нови работни места…

Независен - 16.09.2020

Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, намалување на невработеноста. Ова се дел од приоритетите на мандантната мисија на министерот за финансии ...

Бесими: Приоритет е побрзо враќање до солиден економски раст, можна корекција на проекциите за годинава

Либертас - 16.09.2020

Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, намалување на невработеноста. Ова се дел од приоритетите на мандантната мисија на министерот за финансии ...

Бесими: Приоритет е побрзо враќање до солиден економски раст, можна корекција на проекциите за годинава

Press24 - 16.09.2020

Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, намалување на невработеноста. Ова се дел од приоритетите на мандантната мисија на министерот за финансии ...

Бесими: Приоритет е побрзо враќање до солиден економски раст, можна корекција на проекциите за годинава

Frontline - 16.09.2020

Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, намалување на невработеноста. Ова се дел од приоритетите на мандантната мисија на министерот за финансии ...

Бесими: Ќе работиме за да го намалиме ударот врз економијата во третиот и четвртиот квартал

Локално - 16.09.2020

Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, намалување на невработеноста. Ова се дел од приоритетите на мандантната мисија на министерот за финансии ...

Бесими: Приоритет е побрзо враќање до солиден економски раст, можна корекција на проекциите за годинава

А1 On - 16.09.2020

Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, намалување на невработеноста. Ова се дел од приоритетите на мандантната мисија на министерот за финансии ...

Бесими најави враќање на патеките на раст остварени пред кризата

+инфо - 16.09.2020

Министерот за финансии очекува закрепнувањето на економијата да биде видливо веќе наредната година. Што побрзо враќање на патот кој ќе донесе солиден економски раст, со стапки од 4-5 проценти, достоинствени плати, создавање нови работни места, ...