TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вучиќ: Веројатно ќе чекаме уште шест години за да влеземе во ЕУ, не сме им толку популарни

Макфакс - 16.05.2024

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ денеска изјави дека регионот на Западен Балкан веројатно ќе чека уште шест години за да влезе во Европската унија и дека тоа е во ред. „Знам дека нема да бидеме дел од Европската унија, никој од нас, пред ...

„Отворен Балкан“ пак се соедини во Црна Гора

Република - 16.05.2024

Самитот ЕУ-Западен Балкан во Котор беше добра можност за средба на основачите на иницијативата „Отворен Балкан“. Оваа инцијатива беше ставена некако во мирување откако од премиерот на Албанија Еди Рама и од министерот за надворешни работи на ДУИ ...

Рама: Да бидеме дел од ЕУ пред да ги спроведеме сите реформи

Макфакс - 16.05.2024

Премиерот на Албанија, Еди Рама, денеска во Котор изјави дека земјите кои преговараат со Европската унија треба да бидат дел од политичкиот простор на ЕУ за полесно да се разбере за што се работи и како во пракса се спроведуваат реформите.

Вучиќ: Не сум убеден дека земјите од Западен Балкан ќе станат дел од ЕУ пред Украина да стане дел од неа

4NEWS - 16.05.2024

Српскиот претседател Александар Вучиќ изјави во Котор дека не е убеден оти земјите од Западен Балкан ќе станат дел од Европската унија (ЕУ) пред Украина да стане дел од неа. „Кога ќе влеземе во ЕУ, дали ќе влеземе заедно со Украина, тоа е друг ...

Вучиќ: Нема да влеземе во ЕУ пред Украина и не барем за шест години

Локално - 16.05.2024

Знам дека никој од нас нема да биде дел од ЕУ пред Украина. Кога и дали ќе влеземе заедно со Украина е друг проблем. Веројатно ќе почекаме уште шест години. Што е во ред. ЕУ е популарна во вашите земји, но не e толку во мојата, изјави српскиот ...

Рама: Да бидеме дел од ЕУ пред да ги спроведеме сите реформи

Опсервер - 16.05.2024

Премиерот на Албанија, Еди Рама, денеска во Котор изјави дека земјите кои преговараат со Европската унија треба да бидат дел од политичкиот простор на ЕУ за полесно да се разбере за што се работи и како во пракса се спроведуваат реформите.

Рама: Да бидеме дел од ЕУ пред да ги спроведеме сите реформи

Centar - 16.05.2024

Премиерот на Албанија, Еди Рама, денеска во Котор изјави дека земјите кои преговараат со Европската унија треба да бидат дел од политичкиот простор на ЕУ за полесно да се разбере за што се работи и како во пракса се спроведуваат реформите.

Рама: Да бидеме дел од ЕУ пред да ги спроведеме сите реформи

А1 On - 16.05.2024

Албанскиот премиер Еди Рама денеска во Котор изјави дека земјите кои преговараат со Европската Унија треба да бидат дел од политичкиот простор на ЕУ за подобро да се разбере за што се работи и како реформите се спроведуваат во пракса.

Рама: Да бидеме дел од ЕУ пред да ги спроведеме сите реформи

MTM - 16.05.2024

Премиерот на Албанија, Еди Рама, денеска, во Котор, изјави дека земјите што преговараат со Европската Унија треба да бидат дел од политичкиот простор на ЕУ за полесно да се разбере за што се работи и како во пракса се спроведуваат реформите.

Вучиќ: Веројатно ќе чекаме уште шест години за да влеземе во ЕУ, не сме им толку популарни

Опсервер - 16.05.2024

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ денеска изјави дека регионот на Западен Балкан веројатно ќе чека уште шест години за да влезе во Европската унија и дека тоа е во ред. „Знам дека нема да бидеме дел од Европската унија, никој од нас, пред ...

Вучиќ: Веројатно ќе чекаме уште шест години за да влеземе во ЕУ, не сме им толку популарни

MTM - 16.05.2024

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ денеска изјави дека регионот на Западен Балкан веројатно ќе чека уште шест години за да влезе во Европската унија и дека тоа е во ред. „Знам дека нема да бидеме дел од Европската унија, никој од нас, пред ...

Рама: Да бидеме дел од ЕУ пред да ги спроведеме сите реформи

Точка - 16.05.2024

Премиерот на Албанија, Еди Рама, денеска, во Котор, изјави дека земјите што преговараат со Европската Унија треба да бидат дел од политичкиот простор на ЕУ за полесно да се разбере за што се работи и како во пракса се спроведуваат реформите.

Вучиќ: Веројатно ќе чекаме уште шест години за да влеземе во ЕУ, не сме им толку популарни

Точка - 16.05.2024

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска изјави дека регионот на Западен Балкан, веројатно, ќе чека уште шест години за да влезе во Европската Унија и дека тоа е во ред. „Знам дека нема да бидеме дел од Европската Унија, никој од нас, пред ...

Еди Рама: Да ​​бидеме дел од ЕУ пред да се спроведат сите реформи

Локално - 16.05.2024

Албанскиот премиер Еди Рама денеска во Котор изјави дека земјите кои преговараат со Европската унија треба да бидат дел од политичкиот простор на ЕУ за подобро да се разбере за што се работи и како реформите се спроведуваат во пракса.

Рама: Да бидеме дел од ЕУ пред да ги спроведеме сите реформи

Press24 - 16.05.2024

Премиерот на Албанија, Еди Рама, денеска, во Котор, изјави дека земјите што преговараат со Европската Унија треба да бидат дел од политичкиот простор на ЕУ за полесно да се разбере за што се работи и како во пракса се спроведуваат реформите.

Вучиќ: Веројатно ќе чекаме уште шест години за да влеземе во ЕУ, не сме им толку популарни

Centar - 16.05.2024

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска изјави дека регионот на Западен Балкан, веројатно, ќе чека уште шест години за да влезе во Европската Унија и дека тоа е во ред. „Знам дека нема да бидеме дел од Европската Унија, никој од нас, пред ...

Веројатно ќе чекаме уште шест години за да влеземе во ЕУ, не сме им толку популарни, вели Вучиќ

Република - 16.05.2024

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, денеска изјави дека регионот на Западен Балкан, веројатно, ќе чека уште шест години за да влезе во Европската Унија и дека тоа е во ред. Знам дека нема да бидеме дел од Европската Унија, никој од нас, пред ...

„Отворен Балкан“ пак е активен (ФОТО)

PressingTV - 16.05.2024

Самитот ЕУ-Западен Балкан во Котор беше добра можност за средба на основачите на иницијативата „Отворен Балкан“. Оваа инцијатива беше ставена некако во мирување откако од премиерот на Албанија Еди Рама и од министерот за надворешни работи на ДУИ ...