TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најуспешни се децата на авторитетни родители – а што значи тоа?

Деца - 16.08.2022

Постојат четири основни стилови на родителство – авторитетен, попустлив, авторитарен и рамнодушен. И иако науката тешко може да даде упатства за воспитување деца, таа без многу двоумење покажа дека најдобриот од овие четири стилови е авторитетниот.

Време е да го оставите телефонот и да се посветите на детето

Кајгана - 15.08.2022

Родителите кои ги игнорираат своите деца и користат телефон наместо да им обрнуваат внимание, ги повредуваат детските чувства и ги изложуваат децата на ризик од депресија. Кинески истражувачи проучуваа 530 ученици на возраст меѓу 10 и 18 години за ...