TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО: Нема да им верувате на очите, но ова што го гледате е камион!

Иновативност - 14.09.2018

Ако иднината на транспортот им припаѓа на беспилотните возила, односно на компјутерите кои целосно ќе управуваат со автомобилите и камионите, тогаш при дизајнирањето возила во иднина воопшто не треба да се размислува за место за возачот.

На овој камион не му треба возач и тоа се гледа

Automedia - 14.09.2018

Volvo на салонот во Хановер ќе прикаже визија на камион што управува самостојно и вози на батерија. Необичното отсуство на возачка кабина е повеќе заради шоу-ефект Како што наближува салонот за товарни возила во Хановер, станува очигледно дека ...

Верувале или не, ова е камион! / ФОТО+ВИДЕО

Додај Гас - 14.09.2018

Ако иднината на превозот припаѓа на автономните возила, односно на компјутери кои целосно ќе управуваат со автомобилите и камионите, тогаш при дизајнирање на возило од иднината и нема потреба да се размислува за возачко седиште.

Volvo го претстави камионот на иднината (ВИДЕО)

24auto - 14.09.2018

Беспилотниот влекач кој го има добиено името Vera и според неговите создавачи од Volvo Trucks е целосно компатибилен со постоечката инфраструктура и со важечките товарни приколки. Се напојува со електрична енергија и е поврзан со облак, способен ...

Volvo го претстави камионот на иднината (ВИДЕО)

USB - 14.09.2018

Ако во камионот нема возач, тогаш и нема потреба од возачка кабина, сметаат во Volvo Ако иднината на превозот припаѓа на автономните возила, односно на компјутери кои целосно ќе управуваат со автомобилите и камионите, тогаш при дизајнирање на возило ...