TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Денеска е Преподобен Михаил Синадски

OhridNews - 05.06.2024

Во црквата името преподобни обично го носат монаси што станале преподобни на Христа во неговата љубов и смирението. Овој денешен светител е еден од тие монаси. Патријархот Тарасиј ќе го забележи животот на монахот Михаил и ќе го постави за епископ ...

Денеска се празнува Свети Михаил, епископ Синадски

Екран - 05.06.2024

Свети Михаил, епископ Синадски Овој свет и мудар јерарх од детството се посвети себеси на служба на Бога. Се подвизуваше заедно со Свети Теофилакт Никомидиски. Еднаш во време на суша овие двајца светители со своите молитви низведоа изобилен дожд на ...