TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Што никогаш не треба да пребарувате на „Гугл“?

Факултети - 15.11.2019

Многу луѓе забораваат дека „Гугл“ е онлајн-платформа што ја користиме за да најдеме веб-страници на кои има информации што ни требаат. „Гугл“ нема своја сопствена содржина, па она што го барате не мора да биде точен одговор или информација.

Google е неисцрпен извор на информации, но треба да се внимава

Телефони.мк - 15.11.2019

Google претставува платформа со цел да откриеме некои податоци. Меѓутоа, се работи за огромна онлајн-платформа, која црпи податоци од цел свет и затоа треба да внимаваме. На пример, ако сакате да пристапите на вашата банкарска сметка, тогаш ...

Google влегува во банкарството

Денар - 15.11.2019

Google следната година ќе понуди тековни сметки заедно со финансиски институции, вклучувајки ја и Citigroup, што ќе претставува најсилен потег на компанијата во потрошувачкото банкарство. Повеќето претходни напори се фокусираа на кредитни картички и ...

Што не смеете да пребарувате на Интернет?

Кафе пауза - 14.11.2019

Повеќето од нас се навикнати на Гугл да пребаруваат одговори на најразлични прашања – од рецепти до медицински совети и онлајн банкарство. Gadgets Now открива дека на Гугл никогаш не треба да пребарувате вакви веб-страници.

Nike ја прекинува соработката со Amazon: Дали на големите брендови им е потребен онлајн застапник за продажба?

Денар - 14.11.2019

Американскиот производител на спортска облека Nike одлучи да ја прекине соработката со Amazon. Од Nike соопштија дека компанијата повеќе нема да продава роба преку страницата на Amazon, еден од водечките онлајн трговци во светот, во обид да се ...

Google собира здравствен податоци од своите корисници

IT.mk - 13.11.2019

Google има здравствени податоци од милиони пациенти од 21 држава во САД. Податоците компанијата ги прибирала скришум и за ова не биле свесни ниту лекарите ниту пациентите, откри Wall Street Journal .

Google ќе ги oбележува сајтовите кои бавно се вчитуваат

Кајгана - 13.11.2019

Google експериментира со новата ознака која на пребарувачот Chrome ќе ги обележува сајтовите кои бавно се вчитуваат. Тимот на Chrome објаснува дека во иднина пребарувачот ќе ги идентификува сајтовите кои бавно се вчитуваат и ќе ги oбележи со јасна ...

Гугл ќе ги обележува спорите веб сајтови

Студенти - 13.11.2019

Пребарувачот во иднина ќе има можност и да идентификува сајтови кои на корисниците им се отвораат брзо или споро и да ги обележи со јасни ознаки. Ваквиот начин на обележување може да биде во разни форми, а тимот на Гулг планира да ги испробува преку ...

Гугл прави свој здравствен картон

Локално - 13.11.2019

Американскиот гигант Гугл се здружи со еден од најголемите здравствени системи во САД заради собирање на податоци за лична здравствена заштита на милиони луѓе. Попрецизно ќе имаат свој картон на пациенти.

Зошто не треба да гуглате симптоми на болест?

Студенти - 13.11.2019

Двајца од пет луѓе се убедуваат дека боледуваат од тешка болест откако за своите симптоми го прашале д-р. Гугл. Дали сте и вие помеѓу нив? Истражувањето во кое учестуваа 2.000 возрасни луѓе, покажа дека дури 43 проценти од нив пребаруваат на Google ...

Гугл собира лични здравствени податоци од милиони Американци

Опсервер - 13.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

Google ќе започне да им нуди на своите корисници банкарски сметки

iPortal - 13.11.2019

Google наскоро ќе започне да им нуди на своите корисници банкарски сметки, сo што ќе стане уште еден технолошки гигант од Силиконската долина кој влегува во светот на финансиски услуги, пренесува Вол Стрит Журнал.

Зошто не треба да гуглате симптоми на болест?

Вистина.мк - 13.11.2019

Двајца од пет луѓе се убедуваат дека боледуваат од тешка болест откако за своите симптоми го прашале д-р. Гугл. Дали сте и вие помеѓу нив? Истражувањето во кое учестуваа 2.000 возрасни луѓе, покажа дека дури 43 проценти од нив пребаруваат на Google ...

Гугл собира лични здравствени податоци од милиони Американци

MakPress - 13.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

САД: Гугл без дозвола „изгугла“ лични здравствени податоци од милиони Американци

Денешен - 13.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

Google влегува во светот на финансиските услуги

Локално - 13.11.2019

Google наскоро ќе започне да им нуди на своите корисници банкарски сметки, сo што ќе стане уште еден технолошки гигант од Силиконската долина кој влегува во светот на финансиските услуги, пренесува Вол Стрит Журнал.

Гугл собира лични здравствени податоци од милиони Американци

А1 On - 14.11.2019

Американската компанија Гугл, навидум без дозвола, собира подробни лични здравствени податоци на милиони граѓани на САД. Главен извор, во таа смисла, е „Асеншн“ – вториот најголем здравствен систем во земјата, објави „Волстрит журнал“.

Што не смеете да пребарувате на Интернет?

Студенти - 14.11.2019

Повеќето од нас се навикнати на Гугл да пребаруваат одговори на најразлични прашања – од рецепти до медицински совети и онлајн банкарство. Gadgets Now открива дека на Гугл никогаш не треба да пребарувате вакви веб-страници.

Внимавајте кои податоци ги внесувате на Google: Ова се причините!

USB - 15.11.2019

Многу луѓе забораваат дека Google е онлајн-платформа што ја користиме за да најдеме веб-страници на кои има информации што ни требаат. Google нема своја сопствена содржина, па она што го барате не мора да биде точен одговор или информација.