TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повисоки придонеси за ултра високите плати од идната година

Телма - 20.11.2017

Повисока основица за плаќање придонеси за ултра високите плати ќе важи од јануари идната година. Владата на својата последна седница во петокот одлучи основицата за пресметка на придонесите да ја помести од 12 на 16 просечни плати.

Повисоки придонеси за граѓаните со високи плати

Алсат-М - 18.11.2017

Граѓаните со високи плати од јануари идната година ќе одвојуваат повеќе пари од бруто платата за придонеси. Владата на вчерашната седница одлучи највисоката месечна основица за пресметка на придонесите да ја помести од 12 на 16 просечни плати.

Повисоки придонеси за граѓаните со високи плати

iPortal - 18.11.2017

Граѓаните со високи плати од јануари идната година ќе одвојуваат повеќе пари од бруто платата за придонеси. Владата на вчерашната седница одлучи највисоката месечна основица за пресметка на придонесите да ја помести од 12 на 16 просечни плати.