TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Данска банка стана прва во светот со негативна камата на кредити

Радио МОФ - 14.08.2019

Банка во Данска за прв пат во светот понуди негативна каматна стапка на хипотекарни кредити, давајќи заеми на сопственици на недвижнини со каматна стапка од – 0,5% годишно. Негативните каматни стапки практично значат дека банката ќе им плаќа на ...

Данска банка нуди кредит со камата од 0,5 отсто

+инфо - 13.08.2019

Негативната каматна стапка на Jyske е последна во низата екстремно ниски, евтини кредити за недвижности во Данска. Данската банка Jyske дава станбени кредити со негативна камата од 0,5 отсто што значи дека граѓаните кои ќе земат ваков кредит ќе ...

Банка во Данска стана прва во светот со негативна каматна стапка на кредити

ММС - 14.08.2019

Банка во Данска за прв пат во светот понуди негативна каматна стапка на хипотекарни кредити, давајќи заеми на сопственици на недвижнини со каматна стапка од – 0,5% годишно. Негативните каматни стапки практично значат дека банката ќе им плаќа на ...

Данска банка им „плаќа“ на клиентите да подигаат кредити

Иновативност - 12.08.2019

Третата најголема банка во Данска на клиентите им понуди кредити со негативна каматна стапка од 0.5%, што всушност значи дека клиентите ќе вратат помалку пари отколку што позајмиле. На пример, ако некој клиент купи куќа за милион долари и ја отплати ...

Данска банка им „плаќа“ на клиентите да подигаат кредити

Фокус - 14.08.2019

Третата најголема банка во Данска на клиентите им понуди кредити со негативна каматна стапка од 0.5 отсто, што всушност значи дека клиентите ќе вратат помалку пари отколку што позајмиле. На пример, ако некој клиент купи куќа за милион долари и ја ...

ЌЕ ВРАТАТ ПОМАЛКУ ОД ОНА ШТО ЗАЈМИЛЕ: Банка дава кредити со негативна каматна стапка од 0.5%

Фактор - 14.08.2019

Jyske, третата најголема банка во Данска на клиентите им понуди кредити со негативна каматна стапка од 0.5%. Ова значи дека клиентите ќе вратат помалку пари отколку што позајмиле. Доколку некој клиент купи куќа за милион долари и ја отплати ...