TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Проблемот со недостиг од работници е последица, а не причина за пад на економијата

Н.Македонија - 31.01.2023

Со отворањето на прашањето за либерализација на пазарот на трудот во Македонија беа изнесени на виделина на јавноста „разликите во ставовите за надминување на недостигот од домашни работници и потребата за увозот на работа на странски работници“.

Невработените не прифаќаат работа под 30 илјади плата

Вечер Прес - 30.01.2023

Потребата од дополнителна работна сила на пазарот на труд, како што најавуваат од Владата ќе се решава со увоз на работници. Ако сакаме да имаме економски раст и развој неопходна ни е работна сила.

Битиќи: На Македонија ѝ е потребна дополнителна работна сила за да има економски раст и развој

Република - 29.01.2023

Вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, во интервју на регионалната телевизија Блумберг Адрија порача дека во Македонија е дојдено време да се отвори дискусија за потребата од дополнителна ...

Битиќи: Увоз на работници ако сакаме забрзан економски раст

Press24 - 29.01.2023

Дојдено е времето да ја отвориме дискусијата за потребата од увоз на работна сила, порача вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи на гостувањето на регионалната телевизија Блумберг Адрија.

Битиќи: Неопходна ни е дополнителна работна сила за да имаме економски раст и развој

CivilMedia - 29.01.2023

Веќе е дојдено време да ја отвориме дискусијата за потребата од дополнителна работна сила на пазарот на труд, порача вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи на гостувањето во емисијата Zoom ...

Битиќи: Неопходна ни е дополнителна работна сила за да имаме економски раст и развој

Вечер Прес - 29.01.2023

Веќе е дојдено време да ја отвориме дискусијата за потребата од дополнителна работна сила на пазарот на труд, порача вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи на гостувањето во емисијата Zoom ...

Битиќи: На пазарот на труд има недостаток на работна сила

MakPress - 29.01.2023

Веќе е дојдено време да ја отвориме дискусијата за потребата од дополнителна работна сила на пазарот на труд, порача вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи на гостувањето во емисијата Zoom ...

Битиќи: Неопходна ни е дополнителна работна сила за да имаме економски раст и развој

Н.Македонија - 29.01.2023

Веќе е дојдено време да ја отвориме дискусијата за потребата од дополнителна работна сила на пазарот на труд, порача вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи на гостувањето на регионалната ...

Наместо да ги зачуваме нашите, Битики се бори да увезе работници од странство

Антропол - 30.01.2023

Веќе е дојдено време да ја отвориме дискусијата за потребата од дополнителна работна сила на пазарот на труд, порача вицепремиерот за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи на гостувањето во емисијата Zoom ...