TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

General Motors засега само со концепт за летечко такси

Телефони.мк - 19.01.2021

General Motors ќе влезе дронската трка со останатите конкуренти претставувајќи го сопствениот автономен летечки дрон кој ќе служи за такси превоз првенствено, а потоа и за лични употреби. Додека Дубаи има најамбициозни да биде првиот град во светот ...

General Motors претстави летачко такси (ВИДЕО)

USB - 18.01.2021

Се работи за летачки автомобил кој работи на принципот на дрон: За погон користи батерии од 90 kW и четири пропелери, а може да достигне брзина и до 100 км/ч. Како што е наведено во насловот, станува збор за летачко возило кое вертикално слетува и ...

General Motors претстави летeчко такси / ВИДЕО

Додај Гас - 18.01.2021

Пристигнува автономно летечко возило Станува збор за летечки автомобил кој работи на принципот на дрон: за погон користи батерии од 90 kW и четири пропелера, а може да достигне брзина и до 100 km/h.