TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лошата патна сигнализација, како причина на несреќата предупредува на слична состојба со патиштата и во Македонија

Сител - 25.11.2021

Низа недостатоци на делницата по која се движел македонскиот автобус открија бугарски сообраќајни експерти. Во исто возило во ноќни услови го минале патот до местото на несреќата, па заклучуваат дека имало несоодветна сигнализација.

Јошевски за ТВ 24: Вакви заштитни огради не предизвикуваат искрење

24 Вести - 25.11.2021

Професорот Зоран Јошевски од Битолскиот технички факултет кој што е и вештак за сообраќајни несреќи во емисијата 24 анализа истакна дека е чудно како дошло до пожар од искрење од удар во заштитната метална ограда.

Јошевски за ТВ 24: Зарем три дена им требаше на истражните органи да утврдат колку патници биле во автобусот?

24 Вести - 25.11.2021

Професорот Зоран Јошевски од Битолскиот технички факултет кој што е и вештак за сообраќајни несреќи во емисијата 24 анализа истакна дека оваа трагедија не треба да се гледа само како сообраќајна несреќа.

Проф. Јошевски: Несериозно е што беа потребни дури три дена за да се утврди бројот на патници

Локално - 25.11.2021

Чудно е како дошло до пожар од искрење од удар во заштитната метална ограда, смета проф. Зоран Јошевски од Битолскиот технички факултет во изјава за емисијата „24 анализа“, говорејќи за околностите под кои се случи трагичната автобуска несреќа во ...