TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заев ќе ја послуша ЕУ за личните карти

Deutsche Welle - 23.02.2021

Македонскиот премиер најави дека сепак ќе се почитува регулативата на Унијата за етничката припадност во личните карти, по укажувањата на евроамбасадорот Дејвид Гир. Македонскиот премиер Зоран Заев ќе ја почитува регулативата на ЕУ за личните карти, ...

Експлицитна содржина

Слободен Печат - 22.02.2021

Најпаметно им е веднаш да ја „абортираат“ идејата, да го повлечат предлогот за внесување етничка припадност во личните карти и целата енергија да ја насочат кон смислување добро оправдание зошто го прават тоа.

Нема отстапување од етничката графа во ЛК – ова може да се откаже само ако ја попречува евро-интеграцијата

ТВ21 - 22.02.2021

И покрај изјавата на амбасадорот на ЕУ, Дејвид Гир дека регулативата на ЕУ забранува означување на личните податоци, како што се расна или верска припадност во документите за идентификација, Движење Беса нема да се повлече од иницијативата на ...

Личните карти според регулативите на ЕУ, вели Заев

Алсат-М - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев е подготвен да се откаже од етничката припадност на личните карти во име на членството во Европската унија. Иако пред неколку дена категорично рече дека за ова прашање е даден збор и дека ќе биде исполнетo, денес Заев има ...

Заев: Европските регулативи ќе ги почитуваме во однос на етничката припадност да биде впишана во лична карта

ММС - 22.02.2021

Ако Европската унија има конкретна регулатива по прашањето за етничката припадност д абиде впишана на личните карти, тогаш немаме алтернатива освен полноправно членство во ЕУ, вели премиерот Зоран Заев.

Заврши циркусот со личните карти, Заев ќе ја послуша ЕУ

+инфо - 22.02.2021

Евроамбасадорот Гир минатата недела изјави дека од август во ЕУ стапува на сила регулатива за заштита на лични податоци, со која се забранува споделување лични податоци, како расна, етничка, политичка и верска припадност.

Ќе се почитува регулативата на ЕУ за личните карти

Независен - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, вели, немаме алтернатива освен полноправно членство ...

Заев: Ќе се почитува регулативата на ЕУ за личните карти

Слободен Печат - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, вели, немаме алтернатива освен полноправно членство ...

Ќе слуша што ќе му каже ЕУ: Дали Заев се откажува од етничката припадност во личните карти?

Република - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, вели, немаме алтернатива освен полноправно членство ...

Заев: Ќе се почитува регулативата на ЕУ за личните карти

Сител - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, вели, немаме алтернатива освен полноправно членство ...

Ќе се почитува регулативата на ЕУ за личните карти

Кајгана - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, вели, немаме алтернатива освен полноправно членство ...

Дали Заев ќе ја послуша ЕУ и ќе се откаже од етничка припадност во личните карти?

PressingTV - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, вели, немаме алтернатива освен полноправно членство ...

Ќе се почитува регулативата на ЕУ за личните карти

Канал5 - 22.02.2021

Заев изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, вели, немаме алтернатива освен полноправно членство во ЕУ/ -Право ...

Заев: Ќе се почитува регулативата на ЕУ за личните карти

ТВ21 - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, вели, немаме алтернатива освен полноправно членство ...

Ќе се почитува регулативата на ЕУ за личните карти

Frontline - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, вели, немаме алтернатива освен полноправно членство ...

Заев ќе ја послуша ЕУ за личните карти

Нетпрес - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако Европската унија има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, како што рече, немаме ...

Ќе се почитува регулативата на ЕУ за етничката припадност во личните карти, вели Заев по изјавата на Гир

360 степени - 22.02.2021

Коментирајќи ја изјавата на евроамбасадорот Дејвид Гир, дека од август во ЕУ стапува на сила регулатива за заштита на лични податоци, со која се забранува споделување лични податоци, како расна, етничка, политичка и верска припадност, премиерот Заев ...

Личните карти ќе бидат според регулативата на Европската унија

Р.С.Европа - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои етничка припадност, но ако Европската унија (ЕУ) има конкретна и прецизна директива по тоа прашање, ќе се постапи според таа ЕУ регулатива, бидејќи, како што ...

Заев ретерира за Законот за лични карти: Ќе ја почитуваме ЕУ регулативата и нивните препораки

MakPress - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, вели, немаме алтернатива освен полноправно членство ...

Заев ќе ја почитува регулативната на ЕУ за личните карти

PressingTV - 23.02.2021

Македонскиот премиер Зоран Заев ќе ја почитува регулативата на ЕУ за личните карти, иако за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност. Но, ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање, тогаш, според ...

Заев ќе ја послуша ЕУ за личните карти

Либертас - 23.02.2021

Македонскиот премиер најави дека сепак ќе се почитува регулативата на Унијата за етничката припадност во личните карти, по укажувањата на евроамбасадорот Дејвид Гир. Македонскиот премиер Зоран Заев ќе ја почитува регулативата на ЕУ за личните карти, ...

Заев: Ќе се почитува регулативата на ЕУ за личните карти

24Инфо - 22.02.2021

Премиерот Зоран Заев изјави дека за него е прифатливо во личните карти да стои графата за етничка припадност, покрај државјанството, но ако ЕУ има конкретна и прецизна директива по тоа прашање ние, вели, немаме алтернатива освен полноправно членство ...

Заев за личните карти: Ако ЕУ има прецизна регулатива, ние ќе ја почитуваме, немаме друга алтернатива

Алсат-М - 22.02.2021

Премиерот Заев сѐ уште не ги знае деталите од европската регулатива со која се предвидува етничката припадност да не се истакнува јавно, но вели дека ако во неа прецизно се наведува некое правило тогаш немаме алтернатива.

Личните карти и понатаму предмет на дебата

Н.Македонија - 22.02.2021

Откако на крајот од минатата недела евроамбасадорот во Македонија, Дејвид Гир, во рамките на расправата за тоа дали во новите лични карти треба да биде наведена националната припадност на граѓаните, укажа дека „регулативата на ЕУ за генерална ...