TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

80 нијанси на сиво: Живите бои изумираат, 80 отсто од новите автомобили се бели, сребрени, сиви или црни

Факултети - 09.06.2024

Ново истражување во САД открива дека автомобилите денес се значително помалку шарени од порано, со што сивата боја доминира во индустријата. Американската компанија за продажба на половни автомобили „Ајсикарс“ објави дека во 2004 година автомобилите ...

Најмалку безбедни бои за автомобили на патот

Н.Македонија - 08.06.2024

Многу фактори влијаат на безбедноста при возењето, а бојата на автомобилот е исто така важна за безбедноста на патиштата, покажуваат истражувањата. Една од студиите спроведена од Центарот за истражување несреќи на австралискиот универзитет „Монаш“, ...