TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кина има најмногу војници, Русија тенкови, а кој вложува најмногу во сајбер моќта?

Кумановски м. - 19.09.2020

Кина има најмногу војници, Русија има најмногу тенкови, а Америка има најмодерни сателити. Но, кој има најголема сајбер моќ? Повторно, одговорот на ова прашање е – Соединетите Американски Држави.

Кина има најмногу војници, Русија најмногу тенкови, но кој има најголема сајбер моќ?

Press24 - 18.09.2020

Кина има најмногу војници, Русија најмногу тенкови, а САД најмодерни сателити. Но кој е најмоќен во сајбер светот? Повторно одговорот на ова прашање е САД. Буџетот на оваа земја за сајбер безбедност за фискална 2020 година изнесува над 17 милијарди ...