TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Учениците ќе се пријавуваат во школите за помошта од Владата, пензионерите и ранливите групи нема да поднесуваат ...

Сакам да кажам - 09.12.2023

Учениците ќе поднесуваат пријави за финансиска помош од Владата во училиштата, а студентите на апликацијата за електронски услуги на Министерството за образование. Пријавите ќе се поднесуваат по објавен повик на страната на Министерството.

За помошта од Владата учениците ќе се пријавуваат во школите, пензионерите нема да поднесуваат пријави

Kumanovo News

Утврден текстот на Предлогот на закон за финансиска поддршка, се испраќа до Собранието со предлог да се усвои по ...

4NEWS - 09.12.2023

Владата на Република Северна Македонија го разгледа и утврди текстот на Предлогот на закон за финанска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани, за справување со енергетската и ценовната криза, предложен од Министерството за труд и ...

Утврден е предлогот на закон за финансиска поддршка на социјално ранливи категории, се испраќа до Собранието

Макфакс

ИСПЛАТАТА ЌЕ ПОЧНЕ ОВОЈ МЕСЕЦ - еве кој сѐ ќе земе пари од владината помош, законот усвоен и пратен на усвојување по скратена постапка

Фактор

Кој има, а кој нема право на новиот пакет поддршка од државата – ова се условите

Скопје1

Пакетот антикризни мерки се испраќа до Собранието со предлог да се усвои по скратена постапка и исплатата да почне од овој месец

Локално

Утврден е предлогот на закон за финансиска поддршка на социјално ранливи категории, се испраќа до Собранието

Опсервер

Владата го утврди текстот на Предлогот на закон за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани, се испраќа до Собрание

Бриф

Lider 24Инфо Канал5 Нетпрес Денешен А1 On Независен

Ранливи категории граѓани ќе добијат државна помош за справување со енергетската и ценовната криза

Мета - 09.12.2023

Корисници на финансиската поддршка се корисниците на посебен додаток, на правото на надоместок заради попреченост, самохрани родители, пензионери со примања до 19.000 денари, ученици од основното, односно средното образование, чии семејства имаат ...

МТСП: Усвоен предлог Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани

ТВ21

МТСП: Усвоен предлог Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани

4NEWS

МТСП: Усвоен предлог Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани

Радио МОФ

МТСП: Усвоен предлог Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани

Press24

МТСП: Усвоен предлог Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани

Сител

МТСП: Усвоен предлог Законот за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани

24 Вести

Влада: Утврден предлог Законот за финансиска помош на ранливите граѓани

Сител - 09.12.2023

Владата на 206. седница го разгледа и утврди текстот на Предлогот на закон за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани, за справување со енергетската и ценовната криза и одлучи да го прати до Собранието со предлог да биде ...

Владата го утврди текстот на Предлогот на закон за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани, се испраќа до Собрание

Во Центар

Владата го утврди текстот на Предлогот на закон за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани, се испраќа до Собрание

Frontline

Владата го утврди текстот на Предлогот на закон за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани, се испраќа до Собрание

Нова ТВ

Владата го утврди текстот на Предлогот на закон за финансиска поддршка на социјално ранливи категории на граѓани, се испраќа до Собрание

CivilMedia