TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Не им дозволувајте на децата да гледаат телевизија до третата година

Алсат-М - 09.04.2020

Иако родителите мислат дека телевизијата нема влијание на децата, Американската академија за педијатрија препорачува дека со третата година децата не треба воопшто да стојат пред екран, додека кај повозрасните деца времето треба да се ограничи од ...

Како ќе ја пребродиме корона-кризата зависи од тоа дали ќе навикнеме да живееме со себе, децата, семејството

Деца - 09.04.2020

На фејсбук-страницата на Центарот за логопедија и рана интервенција Д-р Несторов од Србија, објавен е интересен поглед на моменталната ситуација од аголот на професор д-р Светомир Бојанин.

МТСП: Видувањата на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

Макфакс - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика, во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското право го ...

Коронавирусот ги сврте децата против родителите и родителите против децата

+инфо - 08.04.2020

Психолошката штета ќе биде еднаква, па дури и поголема од економската штета, предупредува италијанскиот психијатар Паоло Крепет, кој смета дека епидемијата со коронавирусот сега се претвора во психолошка војна.

Разговор со психологот Марија Конеска: Родителите не смеат да остават стравот и несигурноста да тлеат во детето

Слободен Печат - 07.04.2020

Состојбата на изолација на која сме подложени сите, сѐ со цел да се намали можноста од зараза со коронавирус, децата различно ја доживуваат. Како децата полесно да се справат со новонастанатата состојба во која им е ограничено движењето, како да им ...

10 постапки на бабите и дедовците што ги нервираат родителите

Кафе пауза - 07.04.2020

Според истражувањата, бабите и дедовците кои редовно поминуваат време заедно со внуците, ја зголемуваат нивната благосостојба. Тие обично се обидуваат да им помогнат на родителите и да им го олеснат животот, но во реалноста, нивните постапки ...

ПРЕПОРАКИ НА ПЕДАГОЗИТЕ ДО РОДИТЕЛИТЕ КОИ ИМААТ УЧИЛИШНИ ДЕЦА: Како успешно да го организирате денот дома за време на ...

Pedijatar.mk - 07.04.2020

Единствено со заеднички сили и добра организација можеме полесно и подобро да го минеме низ овој тежок период и да извлечеме најдобро од него, порачуваат педагозите и еве што советуваат. В о насока на препораките, учениците учат на далечина.

Средбите на децата со родителите со кои не живеат да бидат безбедни!

+инфо - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското ...

МТСП: Видувањата на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители, грижата за здравјето на ...

24Инфо - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика, во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското право го ...

МТСП: Контактите на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

А1 On - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското ...

Контактите на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

Слободен Печат - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското ...

МТСП: Контактите на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

Сител - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското ...

Разведените родители убаво да се договорат каде ќе бидат децата за време на полицискиот час

Фактор - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика, во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското право го ...

МТСП: Контактите на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

Press24 - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското ...

МТСП: Контактите на децата со родителите да се одржуваат со договор

МКД - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското ...

МТСП: Видувањата на децата со родител со кој не живеат да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

Кумановски м. - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика, во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското право го ...

МТСП: Контактите на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

iPortal - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското ...

МТСП: Видувањата на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

Локално - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика, во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското право го ...

МТСП: Видувањата на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

Точка - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика, во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од коронавирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското право го ...

МТСП: Контактите на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

Нетпрес - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското ...

МТСП: Контактите на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

Либертас - 08.04.2020

– Министерството за труд и социјална политика (МТСП), во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското ...

Родителите кои се разведени заеднички да го договорат гледањето и чувањето на децата

MakPress - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското ...

МТСП: Контактите на децата со родителите да се одржуваат во договор меѓу двајцата родители

ММС - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика (МТСП), во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското ...

Разведените родители убаво да се договорат каде ќе бидат децата за време на полицискиот час

Женски магазин - 08.04.2020

Министерството за труд и социјална политика, во врска со начинот на одржување на контактите на децата со родителите со кои не живеат, во услови на пандемија од корона вирусот, потсетува дека согласно со Законот за семејството, родителското право го ...