TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прогресивниот данок негативно ќе влијае на туризмот

Сител - 06.12.2018

Даночните реформи ќе го отежнат работењето на приватните станоиздавачи и хотелиерите .Стопанските комори бараат тие да се одложат за пет години бидејќи лошо ќе влијаат во туризмот.Зголемувањето на даночната стапка за закуп за 50 %, ќе биде силен ...

Туристичкиот сектор против воведување прогресивен данок

24 Вести - 06.12.2018

Промената на даночната сфера со воведувањето прогресивен данок ќе му штети на туризмот, а најмногу на малите бизниси,во случајов на приватните станоиздавачи смета деканот на ФТУ од Охрид, Цветко Андреевски.

Промените во даночната сфера лошо ќе влијаат на туризмот

Алфа - 06.12.2018

Законските измени кои што ги заговара Владата, а се однесуваат на промени во даночната сфера лошо ќе влијаат посебно во делот на туризмот. Експертите појаснуваат дека предложените измени во данокот за закуп ќе се одразат врз хотелиерството, но ...

Од секторот туризам против прогресивно оданочување

Курир - 06.12.2018

Предупредувањата за воведување прогресивно оданочување и нови даночни политики негативно ќе влијаат во туризмот, велат од туристичкиот сектор. Деканот на Факултетот за туризам во Охрид, Цветко Андреевски вели дека е неопходно уште еднаш да се ...

Форум: Законски измени и нови регулативи за развој на туризмот

1tv - 06.12.2018

Растечкиот тренд во македонскиот туризам и неговиот потенцијал бараат соодветни стандарди, од квалитет на услугите, преку лиценци и категоризација на објектите, до регулирање на областа заради спречување на нелојалната конкуренција и севкупно ...

Форум за стратешки развој на туризмот

Курир - 06.12.2018

Форум на тема „Стратешки развој на туризмот и ефектите на државната политика за негова поддршка“ ќе се одржи денеска во Охрид во организација на Стопанската комора на Македонија, во рамките на Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис ...

Форум: Законски измени и нови регулативи за развој на туризмот

24Инфо - 06.12.2018

Растечкиот тренд во македонскиот туризам и неговиот потенцијал бараат соодветни стандарди, од квалитет на услугите, преку лиценци и категоризација на објектите, до регулирање на областа заради спречување на нелојалната конкуренција и севкупно ...

Форум за стратешки развој на туризмот денеска во Охрид

Иновативност - 06.12.2018

Форум на тема „Стратешки развој на туризмот и ефектите на државната политика за негова поддршка“ ќе се одржи денеска во Охрид во организација на Стопанската комора на Македонија, во рамките на Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис ...

Туризмот наместо профити брои проблеми

+инфо - 06.12.2018

Растечкиот тренд во македонскиот туризам и неговиот потенцијал бараат соодветни стандарди, од квалитет на услугите, преку лиценци и категоризација на објектите, до регулирање на областа заради спречување на нелојалната конкуренција и севкупно ...

Форум за стратегиски развој на туризмот

А1 On - 11.12.2018

Домашни и меѓународни експерти денеска во Стопанската комора на Македонија ќе дебатираат за стратегискиот развој на туризмот и ефектите од државната политика за негова поддршка. Ќе презентираат примери кои веќе се користат во меѓународната пракса и ...

Форум: Законски измени и нови регулативи за развој на туризмот

Сител - 06.12.2018

Растечкиот тренд во македонскиот туризам и неговиот потенцијал бараат соодветни стандарди, од квалитет на услугите, преку лиценци и категоризација на објектите, до регулирање на областа заради спречување на нелојалната конкуренција и севкупно ...

Форум за стратегиски развој на туризмот

Денар - 11.12.2018

Домашни и меѓународни експерти денеска во Стопанската комора на Македонија ќе дебатираат за стратегискиот развој на туризмот и ефектите од државната политика за негова поддршка. Ќе презентираат примери кои веќе се користат во меѓународната пракса и ...

Форум: Законски измени и нови регулативи за развој на туризмот

А1 On - 06.12.2018

Растечкиот тренд во македонскиот туризам и неговиот потенцијал бараат соодветни стандарди, од квалитет на услугите, преку лиценци и категоризација на објектите, до регулирање на областа заради спречување на нелојалната конкуренција и севкупно ...

Форум за стратешки развој на туризмот

Канал5 - 06.12.2018

Форум на тема „Стратешки развој на туризмот и ефектите на државната политика за негова поддршка" ќе се одржи денеска во Охрид во организација на Стопанската комора на Македонија Форум на тема „Стратешки развој на туризмот и ефектите на државната ...

Денеска Форум за стратешки развој на туризмот

Вечер - 06.12.2018

Форум на тема „Стратешки развој на туризмот и ефектите на државната политика за негова поддршка“ ќе се одржи денеска во Охрид во организација на Стопанската комора на Македонија, во рамките на Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис ...

Форум за стратешки развој на туризмот

Сител - 06.12.2018

Форум на тема „Стратешки развој на туризмот и ефектите на државната политика за негова поддршка“ ќе се одржи денеска во Охрид во организација на Стопанската комора на Македонија, во рамките на Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис ...