TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Американците кршат рекорди: Должат 13,15 трилиони долари

Локално - 14.02.2018

Долговите на американските домаќинства кршат рекорди. Во последните три месеци од 2017 година, долгот на САД се зголеми за уште 193 милијарди долари и сега е 13,15 трилиони долари. Така, 2017 година е петта година во која долгот се зголемува, според ...

Американските домаќинства должат над 13 трилиони долари

А1 On - 14.02.2018

Домаќинствата во САД должат рекордни 13,15 трилиони долари. Само во последниот квартал од минатата година долгот се зголемил за 193 милијарди долари. Ова е петта година по ред како расте долгот, а според експертите тој тренд ќе продолжи и во 2018 ...

Американските домаќинства должат рекордни 13.15 трилиони долари

Сител - 14.02.2018

Американските домаќинства должат рекордни 13.15 трилиони долари. Минатата година, само во последниот квартал, долгот пораснал за 193 милјарди долари. Тоа е петта година по ред со раст на долгот, објави Вол стрит журнал.

Некој на Трамп да му каже: На Америка не и се пишува добро!

Вечер - 14.02.2018

Сегашниот долг на земјата изнесува рекордни 20,6 билиони долари – највисоко ниво после Втората светска војна. Американскиот долг ќе порасне вероватно за уште 10 билиони долари во следната деценија, покажале процнките според последниот буџет.

„Раша тудеј“: САД се на пат да се задолжат 30 трилиони долари за воени трошоци до 2028 година

Макфакс - 13.02.2018

Растечкиот американски долг, најверојатно, ќе се зголеми уште 10 трилиони долари во следната деценија според процените содржани во неодамнешниот предлог за буџетот, објави „Раша тудеј“ . Според Канцеларијата за менаџмент и буџет на Белата куќа, ...

Американските домаќинства должат рекордни 13.15 трилиони долари

Алсат-М - 14.02.2018

Американските домаќинства должат рекордни 13.15 трилиони долари. Минатата година, само во последниот квартал, долгот пораснал за 193 милјарди долари. Тоа е петта година по ред со раст на долгот, објави Вол стрит журнал.

РТ: САД се на пат да се задолжат 30 трилиони долари за воени трошоци до 2028 година

Вечер - 13.02.2018

Растечкиот американски долг најверојатно ќе се зголеми за уште 10 трилиони долари во следната деценија, според проценките содржани во неодамнешниот предлог за буџетот, објави „Раша тудеј“ .

Американските домаќинства должат рекордни 13,15 трилиони долари

+инфо - 14.02.2018

Минатата година, само во последниот квартал, долгот пораснал за 193 милјарди долари. Американските домаќинства должат рекордни 13,15 трилиони долари. Минатата година, само во последниот квартал, долгот пораснал за 193 милјарди долари.

РТ: САД се на пат да се задолжат 30 трилиони долари за воени трошоци до 2028 година

Точка - 13.02.2018

Растечкиот американски долг најверојатно ќе се зголеми за уште 10 трилиони долари во следната деценија, според проценките содржани во неодамнешниот предлог за буџетот, објави „Раша тудеј“.

Американските домаќинства должат рекордни 13,15 трилиони долари...

Н.Македонија - 15.02.2018

Американските домаќинства должат рекордни 13,15 трилиони долари Американските домаќинства должат рекордни 13,15 трилиони долари. Минатата година, само во последниот квартал, долгот пораснал за 193 милјарди долари.

РТ: САД се на пат да се задолжат 30 трилиони долари за воени трошоци до 2028 година

Денар - 13.02.2018

Растечкиот американски долг најверојатно ќе се зголеми за уште 10 трилиони долари во следната деценија, според проценките содржани во неодамнешниот предлог за буџетот, објави „Раша тудеј“ .

Раша тудеј: САД се на пат да се задолжат 30 трилиони долари за воени трошоци до 2028 година

Телма - 13.02.2018

Растечкиот американски долг најверојатно ќе се зголеми за уште 10 трилиони долари во следната деценија, според проценките содржани во неодамнешниот предлог за буџетот, објави „Раша тудеј“.