TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата соопшти каква компанија треба да го управува гасоводот

Алсат-М - 14.02.2020

Компанија која вршела најмалку пет години дистрибуција на природен гас и дистрибуирала најмалку три милијарди кубни метри гас во последниве три години. Бројот на приклучоци на компанијата да изнесува најмалку 100 илјади корисници и да покаже доказ ...

[Став] Непријатната вистина за иднината на Северна Македонија со фосилниот гас

Радио МОФ - 14.02.2020

Симона Гетова и Џеј Ди Фаруџиа Во последните неколку години гасификацијата е еден од приоритетите на македонската влада. Постигнати и потпишани се договори за зголемување на процентот на енергија што земјата ја користи од таканаречениот „природен“ ...

Повик за јавно-приватно партнерство за изградба на дистрибутивниот гасоводен систем

+инфо - 14.02.2020

Право на учество на тендерот имаат компании или конзорциуми што имаат најмалку пет години искуство во дистрибуција на природен гас, најмалку 100 илјади корисници приклучени во нивниот систем за дистрибуција, имаат дистрибуирано најмалку три ...

Објавен огласот за јавно-приватно партнерство за изградба на гасоводната дистрибутивна мрежа во државата

А1 On - 14.02.2020

Министерството за економија вчера го објави Јавниот оглас за доделување на договор за воспоставување на јавно- приватно партнерство за финансирање,проектирање,изградба,управување,одржување и развивање на дистрибутивниот систем на природен гас, ...

Гасот ќе донесе пониски сметки за струја и греење, но по 4 години

Алфа - 14.02.2020

Употребата на гас како енергенс ќе донесе пониски сметки за струја и греење, но дури по 4 години. Додека граѓаните со децении чекаат на гасификација на земјава, министерството за економија вчера го објави јавниот оглас за избор на приватен партнер ...

Објавен огласот за дистрибуција на гас - ќе чини 300 милиони евра и ќе се гради 4 години

Сител - 14.02.2020

Гасот до домаќинства ќе стигне најрано за 4 години. Владата бара партнер за изградба на дистрибутивната мрежа за пренос на гас, кој како алтернатива за греење се очекува да ги намали сметките за струја до 75%.

Објавен огласот за изградба на гасоводната дистрибутивна мрежа

Н.Македонија - 14.02.2020

Министерството за економија вчера го објави Јавниот оглас за доделување на договор за воспоставување на јавно – приватно партнерство за финансирање, проектирање, изградба, управување, одржување и развивање на дистрибутивниот систем на природен гас, ...

Објавен повик за јавно-приватно партнерство за изградба на дистирбутивниот систем на гас во земјава

Канал5 - 14.02.2020

Целата инвестиција за изградба на дистрибутивниот систем на гас ќе биде поголема од 300 милиони евра и ќе се спроведе во три фази со однапред определена динамика. Министерството за економија вчера го објави јавниот повик за доделување договор за ...

Објавен повик за јавно-приватно партнерство за изградба на дистирбутивниот систем на гас во земјава

Frontline - 14.02.2020

Право на учество на тендерот имаат компании или конзорциуми што имаат најмалку пет години искуство во дистрибуција на природен гас, најмалку 100 илјади корисници приклучени во нивниот систем за дистрибуција, имаат дистрибуирано најмалку три ...

Објавен повик за јавно-приватно партнерство за изградба на дистирбутивниот систем на гас во земјава

iPortal - 14.02.2020

Министерството за економија вчера го објави јавниот повик за доделување договор за воспоставување јавно-приватно партнерство за финасирање, проектирање, изградба, управување, одржување и развивање на дистрибутивниот систем на природен гас во земјава.

Објавен оглас за јавно-приватно партнерство за изградба на гасоводната дистрибутивна мрежа во државата

Порта 3 - 14.02.2020

Министерството за економија го објави јавниот оглас за доделување договор за воспоставување јавно-приватно партнерство за финансирање, проектирање, изградба, управување,о држување и развивање на дистрибутивниот систем на природен гас, информираше ...

Објавен е повикот за јавно-приватно партнерство за дистирбутивниот систем на гас

МКД - 14.02.2020

Министерството за економија вчера го објави јавниот повик за доделување договор за воспоставување јавно-приватно партнерство за финасирање, проектирање, изградба, управување, одржување и развивање на дистрибутивниот систем на природен гас во земјава.

Објавен огласот за јавно -приватно партнерство за изградба на гасоводната дистрибутивна мрежа во државата

MTM - 14.02.2020

Министерството за економија вчера го објави Јавниот оглас за доделување на договор за воспоставување на јавно- приватно партнерство за финансирање,проектирање,изградба,управување,одржување и развивање на дистрибутивниот систем на природен гас, ...

Повик за јавно-приватно партнерство за изградба на дистирбутивниот систем на гас во земјава

Слободен Печат - 14.02.2020

Целата инвестиција за изградба на дистрибутивниот систем на гас ќе биде поголема од 300 милиони евра и ќе се спроведе во три фази со однапред определена динамика. Министерството за економија вчера го објави јавниот повик за доделување договор за ...

За домаќинствата ќе има евтин гас, ама за тоа ќе почекаме

Вечер - 14.02.2020

Министерството за економија вчера го објави јавниот повик за доделување договор за воспоставување јавно-приватно партнерство за финасирање, проектирање, изградба, управување, одржување и развивање на дистрибутивниот систем на природен гас во земјава.

Објавен повик за јавно-приватно партнерство за изградба на дистирбутивниот систем на гас во земјава

MakPress - 14.02.2020

Министерството за економија вчера го објави јавниот повик за доделување договор за воспоставување јавно-приватно партнерство за финасирање, проектирање, изградба, управување, одржување и развивање на дистрибутивниот систем на природен гас во земјава.

Објавен огласот за јавно-приватно партнерство за изградба на гасоводната дистрибутивна мрежа во државата

Centar - 14.02.2020

Министерството за економија вчера го објави јавниот оглас за доделување договор за воспоставување јавно-приватно партнерство за финансирање, проектирање, изградба, управување,о држување и развивање на дистрибутивниот систем на природен гас, ...

Објавен оглас за гасоводна дистрибутивна мрежа, „О2 Иницијатива“ реагира дека гасификацијата доцни

Радио МОФ - 14.02.2020

Министерството за економија вчера (13 февруари) го објави Јавниот оглас за доделување на договор за воспоставување на јавно- приватно партнерство за финансирање, проектирање, изградба, управување, одржување и развивање на дистрибутивниот систем на ...

Повик за јавно-приватно партнерство за изградба на дистрибутивниот гасоводен систем

Иновативност - 14.02.2020

Право на учество на тендерот имаат компании или конзорциуми што имаат најмалку пет години искуство во дистрибуција на природен гас, најмалку 100 илјади корисници приклучени во нивниот систем за дистрибуција, имаат дистрибуирано најмалку три ...

Непријатната вистина за иднината на Македонија со фосилниот гас

Слободен Печат - 14.02.2020

Во реалноста „природниот“ гас е фосилно гориво со катастрофални еколошки и социјални импликации и е катастрофално лоша финансиска инвестиција. Во последните неколку години гасификацијата е еден од приоритетите на македонската влада.

Објавен огласот за дистрибуција на гас, ќе чини 300 милиони евра и ќе се гради 4 години

Нетпрес - 14.02.2020

Гасот до домаќинства ќе стигне најрано за 4 години. Владата бара партнер за изградба на дистрибутивната мрежа за пренос на гас, кој како алтернатива за греење се очекува да ги намали сметките за струја до 75%.