TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заев - Приближување во три од седумте точки во преговорите за името

Р.С.Европа - 14.02.2018

Од првичните седум појдовни позиции во преговарачкиот процес, приближување во ставовите има во три од нив, изјави премиерот Зоран Заев, кој денеска ја посети Тиквешијата. Тој вели дека на средбата во Виена всушност почнал преговарачкиот процес, а сè ...

Заев: Три позиции се веќе отклонети во преговарачкиот процес, доколку се најде решение ќе оди на референдум

Фокус - 14.02.2018

Три од седум позиции во преговарачкиот процес се веќе отклонети, изјави премеирот Зоран Заев, по вчерашната седумчасовна средба меѓу шефовите на македонската и на грчката дипломатија. Тоа според него практично значи дека речиси половина од точките ...

Заев: Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција

Алсат-М - 14.02.2018

Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција, истакна меѓу другото премиерот Зоран Заев, одговорајќи на новинарски прашања при денешната посета на Неготино. Тој рече дека нема да изнесува детали, за, како што нагласи, да не ...

Заев: Од седум појдовни позиции во преговарачкиот процес, приближување во ставовите има во три

ТВ21 - 14.02.2018

Од првичните седум појдовни позиции во преговарачкиот процес, приближување во ставовите има во три од нив, вели премиерот Зоран Заев во изјава за медиумите. Тоа според него практично значи дека речиси половина од точките по кои се преговара се ...

Заев вели дека за името од седум појдови точки е намалено на четири

Фактор - 14.02.2018

Премиерот Зоран Заев за спорот со Грција денеска изјави дека од првичните седум појдовни позиции во преговарачкиот процес, приближување во ставовите има во три. Тој вели дека на средбата во Виена всушност почнал преговарачкиот процес, а сè досега ...

Заев за преговорите во Виена: Три позиции се решени, нашиот став е дека нема промена на Уставот

МКД - 14.02.2018

Три од седум позиции во преговарачкиот процес се веќе отстранети, изјави денеска премиерот Зоран Заев во врска со вчерашната седумчасовна средба меѓу шефовите на македонската и на грчката дипломатија со помош на посредникот на ОН во Виена.

Заев: Oд седум отворени позиции во преговорите, три се затворени

Слободен Печат - 14.02.2018

Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција, истакна меѓудругото премиерот Зоран Заев, одговорајќи на новинарски прашања при денешната посета на Неготино. Тој рече дека нема да изнесува детали, за, како што нагласи, да не ...

Заев: Oд седум позиции во преговарачкиот процес, приближување во ставовите има во три

24 Вести - 14.02.2018

Oд седум појдовни позиции во преговарачкиот процес, за три има приближување во ставовите, а за четири се уште се преговара, рече премиерот Зоран Заев. Тоа според него практично значи дека речиси половина од точките по кои се преговара се затворени, ...

Заев вели дека за името од седум појдови точки е намалено на четири

Вечер - 14.02.2018

Премиерот Зоран Заев за спорот со Грција денеска изјави дека од првичните седум појдовни позиции во преговарачкиот процес, приближување во ставовите има во три. Тој вели дека на средбата во Виена всушност почнал преговарачкиот процес, а сè досега ...

Заев: Три позиции се веќе отклонети во преговарачкиот процес

Press24 - 14.02.2018

Три од седум позиции во преговарачкиот процес се веќе отклонети, изјави премиерот Зоран Заев. -Вчера почна преговарачкиот процес, а до сега двете страни ги презентираа позициите. Имаше образложување на суштината на позициите на двете страни со обид ...

Заев: Од седум појдовни позиции во преговорите, се приближивме во три, ама несуштински

+инфо - 14.02.2018

Суштинските позиции се многу значајни, името, Уставот дали ќе се менува или не, јазикот и други работи кои таму се спомнуваа, рече премиерот. Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција, истакна меѓу другото премиерот Зоран ...

Заев: Oд седум позиции во преговарачкиот процес, приближување во ставовите има во три

Локално - 14.02.2018

Oд седум појдовни позиции во преговарачкиот процес, за три има приближување во ставовите, а за четири се уште се преговара, рече премиерот Зоран Заев. Тоа според него практично значи дека речиси половина од точките по кои се преговара се затворени, ...

Заев: Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција

Канал5 - 14.02.2018

Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција, истакна меѓу другото премиерот Зоран Заев, одговорајќи на новинарски прашања при денешната посета на Неготино. Тој рече дека нема да изнесува детали, за, како што нагласи, да не ...

Зоран Заев: Три позиции се веќе отклонети во преговарачкиот процес, ќе се оди на референдум доколку се најде решение

10без10 - 14.02.2018

Три од седум позиции во преговарачкиот процес се веќе отклонети, изјави премеирот Зоран Заев, по вчерашната седумчасовна средба меѓу шефовите на македонската и на грчката дипломатија. Тоа според него практично значи дека речиси половина од точките ...

Заев: Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција

Либертас - 14.02.2018

Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција, истакна меѓу другото премиерот Зоран Заев, одговорајќи на новинарски прашања при денешната посета на Неготино. Тој рече дека нема да изнесува детали, за, како што нагласи, да не ...

Заев: Од појдовните 7, сега се преговара за четири позиции

Нова ТВ - 14.02.2018

Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција, истакна меѓу другото премиерот Зоран Заев, одговорајќи на новинарски прашања при денешната посета на Неготино. Тој рече дека нема да изнесува детали, за, како што нагласи, да не ...

Заев: Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција...

Н.Македонија - 14.02.2018

Заев: Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција, истакна меѓу другото премиерот Зоран Заев, одговорајќи на новинарски прашања при денешната посета на ...

Заев: Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција

Сител - 14.02.2018

Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција, истакна меѓу другото премиерот Зоран Заев, одговорајќи на новинарски прашања при денешната посета на Неготино. Тој рече дека нема да изнесува детали, за, како што нагласи, да не ...

Заев: Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција

Телма - 14.02.2018

Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција, истакна меѓу другото премиерот Зоран Заев, одговорајќи на новинарски прашања при денешната посета на Неготино. Тој рече дека нема да изнесува детали, за, како што нагласи, да не ...

Заев: Три позиции се веќе отстранети во преговарачкиот процес, по договорот ќе се оди на референдум

Нетпрес - 14.02.2018

Три од седум позиции во преговарачкиот процес за името со Грција се веќе отстранети, изјави во средата премеирот Зоран Заев, ден по седумчасовната средба меѓу шефовите на македонската и на грчката дипломатија со посредство на медијаторот Метју Нимиц ...

Заев: Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција

А1 On - 14.02.2018

Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција, истакна меѓу другото премиерот Зоран Заев, одговорајќи на новинарски прашања при денешната посета на Неготино. Тој рече дека нема да изнесува детали, за, како што нагласи, да не ...

(ВИДЕО) Заев: Три точки во преговорите за името се отстранети, остануваат уште четири

еМагазин - 14.02.2018

Достоинството и идентитетот се многу важни во преговорите со Грција, истакна меѓу другото премиерот Зоран Заев, одговорајќи на новинарски прашања при денешната посета на Неготино. Тој рече дека нема да изнесува детали, за, како што нагласи, да не ...

Заев: Три позиции се веќе отстранети во преговарачкиот процес, по договорот ќе се оди на референдум

Точка - 14.02.2018

Три од седум позиции во преговарачкиот процес за името со Грција се веќе отстранети, изјави во средата премеирот Зоран Заев, ден по седумчасовната средба меѓу шефовите на македонската и на грчката дипломатија со посредство на медијаторот Метју Нимиц ...

Заев: Има приближување во три, од седумте точки во преговорите за името

Мета - 14.02.2018

Од првичните седум појдовни позиции во преговарачкиот процес за решавање на спорот за името, приближување во ставовите има во три од нив, изјави премиерот Зоран Заев, одговарајќи на новинарски прашања за време на денешната посета на Неготино.

Заев: Има приближување во три, од седумте точки во преговорите за името

Либертас - 14.02.2018

Од првичните седум појдовни позиции во преговарачкиот процес за решавање на спорот за името, приближување во ставовите има во три од нив, изјави премиерот Зоран Заев, одговарајќи на новинарски прашања за време на денешната посета на Неготино.

Има приближување во три, од седумте точки во преговорите за името

Тера - 14.02.2018

Од првичните седум појдовни позиции во преговарачкиот процес за решавање на спорот за името, приближување во ставовите има во три од нив, изјави премиерот Зоран Заев, одговарајќи на новинарски прашања за време на денешната посета на Неготино.