TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Канадскиот премиер го тресе голема афера, го напуштија четворица блиски соработници

МКД - 19.03.2019

Високиот функционер на канадската влада Мајкл Верник објави во понеделникот дека заминува во пензија по 38 години кариера, што е четвртиот близок соработник кој го напушта Џастин Трудо од почетокот на аферата СНЦ-Лавалин, најтешката политичка криза ...

Канадскиот премиер го напуштија четворица блиски соработници

Макфакс - 19.03.2019

Високиот официјален претставник на канадската влада Мајкл Верник во понеделникот објави дека ќе се пензионира по 38 години кариера. Тој е четвртиoт близок соработник што го напушта Џастин Трудо од почетокот на аферата СНЦ-Лавалин, најголемата ...

Оставки поради скандалот што ја тресе Владата на Канада

1tv - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...

Жесток скандал ја тресе канадската влада: Трудо е во проблеми, а соработниците го напуштаат

Фактор - 19.03.2019

Џастин Трудо ја именувал поранешната министерка за правда Ана Меклејн да истражи дали истовремената функција министер за правда и главен обвинител треба да бидат одвоени. Тој нејзе ја именувал насред скандал кој може да доведе до повторни избори во ...

Канадскиот премиер го напуштија четворица блиски соработници

24Инфо - 19.03.2019

Високиот официјален претставник на канадската влада, Мајкл Верник, во понеделникот објави дека ќе се пензионира по 38 години кариера. Тој е четвртиoт близок соработник што го напушта Џастин Трудо од почетокот на аферата СНЦ-Лавалин, најголемата ...

Оставки поради скандалот што ја тресе Владата на Канада

24Инфо - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...

Канадскиот премиер го напуштија четворица блиски соработници

Точка - 19.03.2019

Високиот официјален претставник на канадската влада, Мајкл Верник, во понеделникот објави дека ќе се пензионира по 38 години кариера. Тој е четвртиoт близок соработник што го напушта Џастин Трудо од почетокот на аферата СНЦ-Лавалин, најголемата ...

Скандал во канадската влада: Фрчат оставки поради корупција

+инфо - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...

Оставки поради скандалот што ја тресе Владата на Канада

Република - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...

Оставки поради скандалот што ја тресе Владата на Канада

Опсервер - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...

Оставки поради скандалот што ја тресе Владата на Канада

Либертас - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...

Оставки поради скандалот што ја тресе Владата на Канада

Сител - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...

Оставки поради скандалот што ја тресе Владата на Канада

Независен - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...

Оставки поради скандалот што ја тресе Владата на Канада

MTM - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...

Оставки поради скандалот што ја тресе Владата на Канада

А1 On - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...

Оставки поради скандалот што ја тресе Владата на Канада

ТВ21 - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...

Оставки поради скандалот што ја тресе Владата на Канада

4NEWS - 19.03.2019

Канадскиот премиер Џастин Трудо е обвинет дека вршел притисок врз поранешната главна обвинителка и министерка за правда Џоди Вилсон Рејболд во случајот на СНЦ Лавалин. Трудо ја именуваше поранешната министерка за правда, либералката Ен Меклелeн да ...