TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Тојота“ гради футуристички град во Јапонија

Н.Македонија - 08.04.2021

Компанијата „Тојота“ гради футуристички паметен град во Јапонија, кој ќе биде еден вид лабораторија за тестирање нови технологии. Во градот ќе се тестираат автомобили и роботи што управуваат самостојно, а ќе бидат напојувани од водород и сончева ...

Погледнете како ќе изгледа футуристичкиот град на Toyotа во Јапонија

Иновативност - 07.04.2021

Компанијата Toyota во Јапонија гради футуристички паметен град кој ќе биде своевидна лаборатоирја за тестирање на нови технологии. Во градот ќе се тестираат беспилотни автомобили и роботи, а ќе се користи енергија добиена од водород и соларна ...