TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Избори во Хрватска: Десно и уште подесно

Deutsche Welle - 30.06.2020

Хрватска на прв поглед е сосема нормална европска демократија, нормална и со своите афери, кризи и економски проблеми. Сепак, оваа држава се’ уште останува заложник на неодамнешното минато. Коментира Норберт Мапес-Нидик.

Андоновиќ: Хрватска во недела избира помеѓу Тито и Туѓман? (ВИДЕО)

Слободен Печат - 30.06.2020

Во пресрет на парламентарните избори во Хрватска закажани за петти јули, се одржа првиот TВ дуел на лидерите на двете најголеми партии, претенденти за освојувањето на власта во земјата Лидерот на ХДЗ и актуелен премиер Андреј Пленковиќ, и помалку ...

Пленковиќ: Јавноста нека знае дека СДП е за Тито

Опсервер - 30.06.2020

Загреб, 30 јуни 2020 () – Претседателот на опозициската Социјалдемократска партија на Хрватска (СДП), Давор Бернардиќ во првиот телевизиски дуел со лидерот на Хрватска демократска заедница (ХДЗ ), Андреј Пленковиќ, рече дека кога треба да избере ...

Хрватска воведува можност за скратено работно време за да ги зачувува работните места

Независен - 29.06.2020

Х рватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска ги претстави најновите мерки за поддршка на хрватската Влада за зачувување на работните места за време на кризата со коронавирусот. Новите мерки се: работа со скратено работно време, самовработување и ...

Пленковиќ ги претстави мерките за зачувување на работните места

А1 On - 29.06.2020

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска ги претстави најновите мерки за поддршка на хрватската Влада за зачувување на работните места за време на кризата со коронавирусот. Новите мерки се: работа со скратено работно време, самовработување и ...

Хрватска ќе ги чува работните места преку скратено работно време, самовработување, помош на микро фирмите

Вечер Прес - 29.06.2020

Х рватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска ги претстави најновите мерки за поддршка на хрватската Влада за зачувување на работните места за време на кризата со коронавирусот. Новите мерки се: работа со скратено работно време, самовработување и ...

Пленковиќ ги претстави мерките за зачувување на работните места

MakPress - 29.06.2020

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска ги претстави најновите мерки за поддршка на хрватската Влада за зачувување на работните места за време на кризата со коронавирусот. Новите мерки се: работа со скратено работно време, самовработување и ...

Во Хрватска објавени мерките за зачувување на работните места

Република - 29.06.2020

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска ги претстави најновите мерки за поддршка на хрватската Влада за зачувување на работните места за време на кризата со коронавирусот. Новите мерки се: работа со скратено работно време, самовработување и ...

Хрватска го скратува работното време

Нетпрес - 29.06.2020

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денес ги претстави најновите мерки за поддршка на хрватската влада за зачувување на работните места за време на кризата со коронавирусот. Новите мерки се скратени работно време, самовработување и помош за ...

Пленковиќ: Јавноста нека знае дека СДП е за Тито

Вечер Прес - 30.06.2020

Претседателот на опозициската Социјалдемократска партија на Хрватска (СДП), Давор Бернардиќ во првиот телевизиски дуел со лидерот на Хрватска демократска заедница (ХДЗ ), Андреј Пленковиќ, рече дека кога треба да избере помеѓу Туѓман и Тито, го ...

Пленковиќ: Јавноста нека знае дека СДП е за Тито

Слободен Печат - 30.06.2020

Претседателот на опозициската Социјалдемократска партија на Хрватска (СДП), Давор Бернардиќ во првиот телевизиски дуел со лидерот на Хрватска демократска заедница (ХДЗ ), Андреј Пленковиќ, рече дека кога треба да избере помеѓу Туѓман и Тито, го ...

Пленковиќ: Јавноста нека знае дека СДП е за Тито

24Инфо - 30.06.2020

Претседателот на опозициската Социјалдемократска партија на Хрватска (СДП), Давор Бернардиќ во првиот телевизиски дуел со лидерот на Хрватска демократска заедница (ХДЗ ), Андреј Пленковиќ, рече дека кога треба да избере помеѓу Туѓман и Тито, го ...

Пленковиќ: Јавноста нека знае дека СДП е за Тито

+инфо - 30.06.2020

Пленковиќ рече дека тоа е неверојатно и дека лидерот на СДП „избра диктатор“. Претседателот на опозициската Социјалдемократска партија на Хрватска (СДП), Давор Бернардиќ во првиот телевизиски дуел со лидерот на Хрватска демократска заедница (ХДЗ ), ...

Пленковиќ: Јавноста нека знае дека СДП е за Тито

А1 On - 30.06.2020

Претседателот на опозициската Социјалдемократска партија на Хрватска (СДП), Давор Бернардиќ во првиот телевизиски дуел со лидерот на Хрватска демократска заедница (ХДЗ ), Андреј Пленковиќ, рече дека кога треба да избере помеѓу Туѓман и Тито, го ...

Пленковиќ: Јавноста нека знае дека СДП е за Тито

MakPress - 30.06.2020

Претседателот на опозициската Социјалдемократска партија на Хрватска (СДП), Давор Бернардиќ во првиот телевизиски дуел со лидерот на Хрватска демократска заедница (ХДЗ ), Андреј Пленковиќ, рече дека кога треба да избере помеѓу Туѓман и Тито, го ...

Хрватска воведува нови економски мерки: почнува со скратување на работното време

МКД - 29.06.2020

Хрватскиот премиер Андреј Пленковиќ денес ги претстави најновите мерки за поддршка на хрватската влада за зачувување на работните места за време на кризата со коронавирусот. Новите мерки се скратени работно време, самовработување и помош за ...

Политичарите се фатија во изборното корона-оро!

Н.Македонија - 29.06.2020

Партиските изборните активности и прослави на победата со труби, влегуваат во листата на можни потенцијални епидемиолошки бомби во земјите од Западен Балкан, на која досега се наоѓаа групните собирања во затворен простор, матурските прослави, ...

Пленковиќ објави полугодишен план за зачувување на работните места

Слободен Печат - 29.06.2020

Пленковиќ појасни дека работодавачот е должен да плати придонеси за финансиска поддршка и дека договорот за вработување не може да се раскине најмалку 30 дена по завршувањето на користењето на поддршката.

Пленковиќ ги претстави мерките за зачувување на работните места

24Инфо - 29.06.2020

Х рватскиот премиер Андреј Пленковиќ денеска ги претстави најновите мерки за поддршка на хрватската Влада за зачувување на работните места за време на кризата со коронавирусот. Новите мерки се: работа со скратено работно време, самовработување и ...