TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

МЖСПП: Напредок на проектот за интегрирано управување со цврст отопад во Полошкиот регион

Канал5 - 09.10.2019

Како посебно, разгледано било прашањето за формирање на регионално јавно претпријатие за управување со депонијата Русино. Разгледување на статусот на реализација на проектот за интегрирано управување со отпад во Полошкиот Регион беше тема на ...

Швајцарија дава два милиона франци за доизградба на регионалната депонија Русино кај Гостивар

Сакам да кажам - 09.10.2019

Швајцарскиот државен секретаријат за економски прашања со грант од 1,9 милиони франци ќе го финансира проектот „Управување со цврст отпад во Полошкиот регион“. Проектот опфаќа мерки за подобрување на управувањето со цврст отпад, а во план е и ...

МЖСПП: Напредок на проектот за интегрирано управување со цврст отпад во Полошкиот регион

CivilMedia - 09.10.2019

Разгледување на статусот на реализација на проектот за интегрирано управување со отпад во Полошкиот Регион беше тема на разговор на денешната работилница „Управување со цврстиот отпад во Полошкиот Регион, Фаза I“ наменета за градоначалниците од ...

МЖСПП: Напредок на проектот за интегрирано управување со цврст отопад во Полошкиот регион

Опсервер - 09.10.2019

Разгледување на статусот на реализација на проектот за интегрирано управување со отпад во Полошкиот Регион беше тема на разговор на денешната работилница „Управување со цврстиот отпад во Полошкиот Регион, Фаза I“ наменета за градоначалниците од ...

Напредок на проектот за интегрирано управување со цврст отопад во Полошкиот регион

Бизнис Вести - 09.10.2019

Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини учествуваше во работилницата „Управување со цврстиот отпад во Полошкиот Регион, Фаза I” наменета за градоначалниците од деветте општините од овој регион, која денес се одржа во ...