TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

РКЕ: Бенефит од евтината струја граѓаните ќе имаат на почетокот на 2024, ЕВН до тогаш ќе ги сетира сите броила

24 Вести - 09.12.2023

Слики и видеа со броила за струја, последниве две дена ги преплавија социјалните мрежи. Граѓаните се револтирани дека и покрај најавите за евтина дневна тарифа, на броилата во периодот од 13 до 15 часот потрошената електрична енергија им се тарифира ...

Дневната евтина тарифа за струја се враќа по ист редослед како што се укинуваше

24Инфо - 09.12.2023

Последниве денови по социјалните мрежи кружат слики и видеа од струјомерите како не префрлаат на ефтина тарифа во преидот од 13 до 15 часот. Оваа олеснување граѓаните требаше да ја користат од 1 декември.

Дневната евтина струја се враќа по ист редослед како што се укинуваше пред неколку години

Сител - 09.12.2023

Дневната евтина тарифа за сега достапна само за мал дел граѓани. До сега сетирани се 1/4 од броилата или само 160.000 од вкупно 630.000. Но и тие што се сетирани, не значи дека имаат евтина струја од 13 до 15 часот.

Србија, Грција и Црна Гора интензивно работат на поставувањето „паметни броила“, во Македонија тоа ќе се случи во ...

Слободен Печат - 08.12.2023

„Електродистрибуција Србија“ забрзано почнува да воведува паметни броила за отчитување на потрошувачката на електрична енергија во домаќинстват, набавка и поставување на 7,3 милиони паметни броила за струја на сите потрошувачи на низок напон во ...

ВОВЕДУВАЊЕТО НА ЕВТИНАТА ТАРИФА СЕ ПРАВИ ПО ИСТИОТ РЕДОСЛЕД КАКО УКИНУВАЊЕТО: Корисниците на кои први им се укинала ...

Скопје инфо - 08.12.2023

Броилата на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина тарифа. Ниту еден корисник нема да биде оштетен. До крајот на месецот сите броила ќе бидат сетирани на новата евтина тарифа, освен тие кои се недостапни како: броила во ...

Нема евтина струја преку ден за сите – граѓаните реагираат. Од 1 јануари нова цена на струјата со нова ставка

Алфа - 08.12.2023

177 илјади домаќинства ќе треба да почекаат за да готват, перат и завршуваат домашни обврски на дневна евтина тарифа . Универзалниот снабдувач требаше да промени 420 струјомери, а до сега тоа се случило кај 243 илјади домаќинства, открива првиот ...

На сметките за струја ќе има нова ставка – Пристап до мрежа: Интервју со Марко Бислимоски

Независен - 08.12.2023

Новата цена на струјата се „крчка“, а веќе наредната недела ќе биде соопштена од страна на Регулаторната комисија за енергетика. Првиот човек на РКЕ, Марко Бислимоски, за Независен открива дека во сметките се подготвува нова ставка, Пристап до ...

До крајот на годината над 90% од потрошувачите ќе имаат евтина тарифа

еМагазин - 08.12.2023

Броилата на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина тарифа и ниту еден корисник нема да биде оштетен. „До крајот на месецот сите броила ќе бидат сетирани на новата евтина тарифа, освен тие кои се недостапни како: броила во ...

До крајот на месецов сите броила ќе бидат сетирани на новата евтина тарифа

Нетпрес - 08.12.2023

Воведувањето на евтината тарифа се прави по истиот редослед како укинувањето. Неделата на отчитување на корисникот е усогласена со периодот на сетирање на броилата. Броилата на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина тарифа.

Корисниците на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина тарифа

Локално - 08.12.2023

Броилата на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина тарифа. Ниту еден корисник нема да биде оштетен. До крајот на месецот сите броила ќе бидат сетирани на новата евтина тарифа, освен тие кои се недостапни како: броила во ...

Корисниците на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина тарифа

Фокус - 08.12.2023

Броилата на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина тарифа. Ниту еден корисник нема да биде оштетен. До крајот на месецот сите броила ќе бидат сетирани на новата евтина тарифа, освен тие кои се недостапни како: броила во ...

Ниту еден корисник нема да биде оштетен: Оние на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први ќе ја добијат

Lider - 08.12.2023

Во јавноста почнаа да кружат многу шпекулации околу воведувањето евтина струја, но реалноста е едноставна: Ниту еден корсник нема да биде оштете . Поточно, корисниците на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина тарифа.

Воведувањето на евтината тарифа е по редослед: Корисниците на кои први им се укинала, сега први ја добиваат

Курир - 08.12.2023

Бислимовски потенцираше дека екипите на ЕВН не можат одеднаш да ги сетираат сите броила и додаде дека ниту еден граѓанин нема да биде оштетен, алудирајќи на сметките. Броилата на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина ...

Корисниците на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина тарифа

Либертас - 08.12.2023

Броилата на кои први им се укинала евтината тарифа, сега први добиваат евтина тарифа. Ниту еден корисник нема да биде оштетен. До крајот на месецот сите броила ќе бидат сетирани на новата евтина тарифа, освен тие кои се недостапни како: броила во ...

ВОВЕДУВАЊЕТО НА ЕВТИНАТА ТАРИФА Е ПО РЕДОСЛЕД Корисниците на кои први им се укинала, сега први ја добиваат

+инфо - 08.12.2023

На сетирањето на броилата на евтина тарифа се работи секојдневно, а на секое броило сетирано од овластените стручни екипи ќе појавува опцијата Т1 за висока тарифа и Т2 за евтина тарифа. Така, секој потрошувач ќе може точно да види на која тарифа е ...