TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Германските власти ја одредија казната: Фолксваген ќе плати вртоглава сума за аферата „Дизелгејт“

Точка - 14.06.2018

Фолксваген е казнет со една милијарда евра поради познатата измама во врска со емисијата на штетни гасови кои што ги испуштаат автомобилите на оваа групација. Официјален Берлин ја одреди казната за Фолксваген поради аферата „Дизелгејт“.

Volkswagen кркна уште една казна

Авто Магазин - 14.06.2018

Заради скандалот со дизел моторите, Volkswagen доби уште една казна. Овојпат таа стигна од родната му Германија, чии власти одредија дека мора да плати милијарда евра затоа што ги лажирал резултатите од тестирањата.

Фолксваген ја призна вината за скандалот со дизелашите, мора да плати казна од над милијарда евра (ВИДЕО)

МКД - 14.06.2018

Германските обвинители му одредија на Фолксваген казна од 1,18 милијарди евра поради лажирањето на тестовите за емисии на штетни гасови, јавуваат агенциите. Компанијата Фолксваген изјави дека ја прифаќа казната и ја призна одговорноста за скандалот.

Мочуриштето во кое газат германските автопроизводители

Deutsche Welle - 13.06.2018

Во скандалот со издувни гасови на дизел-возилата на виделина излегуваат постојано нови детали. Во мочуриштето на скандалот газат сѐ повеќе германски автопроизводители. Сѐ почна со Фолксваген, а потоа домино-коцките паѓаа една по друга.

Фолксваген ја призна вината, мора да плати казна од милијарда евра

+инфо - 13.06.2018

Грмански обвинители му одредиле казна на Фолксваген од 1.18 милијарди евра поради измама на тестовите за емисија на штетни гасови, јавуваат медиумите. Фирмата Фолксваген изјавила дека ја прифаќа казната и ја признала одговорноста за сканадлот, ...

„Фолксваген“ ќе плати казна од 1 милијарда евра во Германија за „Дизелгејт“

Стандард - 13.06.2018

Германскиот произведувач на автомобили „Фолксваген“ (Volkswagen) денеска соопшти дека прифатил да плати на германските власти парична казна од 1 милијарда евра поради скандалот со манипулациите на податоци, за емисиите на издувни гасови на дизел ...

Германскиот суд одлучи, „Фолксваген“ ќе плати милијарда евра казна

Макфакс - 14.06.2018

Германскиот производител на автомобили Фолксваген соопшти дека германските власти го казниле со милијарда евра поради скандалот со емисијата на издувни гасови. Компанијата соопшти дека ќе ја прифати казната на судот во градот Браунсваиг .

„Фолксваген“ ќе плати казна од милијарда евра

USB - 14.06.2018

Германскиот производител на автомобили „Фолксваген“ соопшти дека германските власти го казниле со милијарда евра поради скандалот со емисијата на издувни гасови. Компанијата соопшти дека ќе ја прифати казната на судот во градот Браунсваиг.

Германскиот суд одлучи, „Фолксваген“ ќе плати милијарда евра казна

Денар - 14.06.2018

Германскиот производител на автомобили „Фолксваген“ соопшти дека германските власти го казниле со милијарда евра поради скандалот со емисијата на издувни гасови. Компанијата соопшти дека ќе ја прифати казната на судот во градот Браунсваиг.

Германскиот суд одлучи, „Фолксваген“ ќе плати милијарда евра казна

Sky - 14.06.2018

Германскиот производител на автомобили „Фолксваген“ соопшти дека германските власти го казниле со милијарда евра поради скандалот со емисијата на издувни гасови. Компанијата соопшти дека ќе ја прифати казната на судот во градот Браунсваиг.