TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Психотест за справување со грижите: Дознајте како ве гледаат другите

Кафе пауза - 04.04.2020

Начинот на кој луѓето во околината ве перципираат честопати се разликува од она што навистина сте. Ако сакате да откриете каков впечаток оставате врз другите луѓе и што се крие зад вашата „фасада“, решете го овој тест.

Засадете си ѓумбир во саксија, ќе бидете изненадени од она што ќе го добиете

NMD - 04.04.2020

За тоа колку ѓумбирот е здрав и колку често докторите го препорачуваат за различни тегоби, одамна ви е познато. Она што е помалку познао, е како ѓумбирот да го одгледате во саксија во домашни услови и што можете да очекувате од него.

Макроелементи кои се потребни за потхранување на растенијата

Градина - 03.04.2020

Прехранбените минерали (основни и благотворни), се од суштинско значење за растот на сите растенија. При елиминирање на некои од елементите потребни за растенијата се предизвикуваат аномалии во растот или растенијата не се размножуваат нормално.

Кога и каква храна да им дадете на растенијата

Градина - 03.04.2020

Земјата е извор на храна, а нејзиниот квалитет зависи од механичкиот, биолошкиот и од хемискиот состав. Најголемиот дел од растенијата, особено цвеќињата бараат растресито земјиште. Тоа задржува големо количество влага и воздух, што е исклучително ...

Корен, стебло, лист

Деца - 03.04.2020

Делови на растението се: корен, стебло, цвет и плод. Коренот го прицврстува растението за почвата. Тој впива вода и храна која низ стеблото оди до листовите, цветовите и плодовите. Стеблото го држи растението исправено.