TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ескалација на тензиите помеѓу Турција и Кипар

Стандард - 13.02.2018

Ескалација на тензиите помеѓу Турција и Кипар. Претседателот Ердоган ја предупреди Никозија да не ја преминува границата. Дотука се стигна, отако Анкара спречи еден италијански брод да изврши сондажи за гас крај брегот на Кипар.

Ердоган со остро предупредување до Грција и Кипар

Deutsche Welle - 13.02.2018

Во спорот околу можните наоѓалишта на природен гас пред брегот на Кипар, турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган предупреди од натамошни дупчења. Тој порача дека турските сили се подготвени за секаков вид дејство.

Ердоган: Меѓународните компании кои истражуваат гас во Средоземното Море да не ги повредуваат турските права

А1 On - 13.02.2018

Меѓународните компании кои истражуваат гас во Средоземното Море да не ја преминуваат линијата и да не ги повредуваат турските права, предупреди турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган. Тој изјави дека опортунистичките намери во врска со ...

Ердоган: Не минаа незабележано напорите за експлоатација на гас во Средоземно Море

Сител - 13.02.2018

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган денеска ги предупреди Грција, Кипар и меѓународните компании кои истражуваат гас во Средоземното Море да „не ја преминуваат линијата“ и да не ги повредуваат турските права.

Односите со Македонија и влијанието на Турција

Нетпрес - 13.02.2018

Посветуваме многу време во Грција дискутирајќи, расправајќи и фрлајќи вина врз Скопје за спорот со името на Поранешната југословенска република Македонија, иако уште пред многу години повеќето нации ја признаа земјата со нејзиното уставно име – ...

Ердоган ги предупреди Грција и Кипар за барањето на гас во Средоземно Море

Мета - 13.02.2018

Претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган ги предупреди Грција, Кипар и меѓународните организации кои се во потрага по природен гас во Средоземното Море да не „ја преминат линијата“ и да не ги загрозат правата на Турција.

Ердоган остро ги преупреди Грција и Кипар за активностите во Медитеранот

Нетпрес - 13.02.2018

Турскиот претседател ги предупреди денеска Грција, Кипар и меѓународните компании кои бараат природни енергенси во Сердоземното Mоре да „не ја пречекоруваат границата“ и да не ги загрозуваат човековите права.

Ердоган остро ги предупреди Грција и Кипар да не ја преминуваат границата

Press24 - 13.02.2018

Турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган денеска ги предупреди Грција, Кипар и меѓународните компании кои истражуваат гас во Средоземното Море да „не ја преминуваат линијата“ и да не ги повредуваат турските права.

Ердоган ги предупреди Грција и Кипар за барањето на гас во Средоземно Море

Локално - 13.02.2018

Претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган ги предупреди Грција, Кипар и меѓународните организации кои се во потрага по природен гас во Средоземното Море да не „ја преминат линијата“ и да не ги загрозат правата на Турција.

Ердоган остро ги предупреди Грција и Кипар за активностите во Медитеранот

Точка - 13.02.2018

Турскиот претседател ги предупреди денеска Грција, Кипар и меѓународните компании кои бараат природни енергенси во Сердоземното Mоре да „не ја пречекоруваат границата“ и да не ги загрозуваат човековите права.

Ердоган: Не минаа незабележано напорите за експлоатација на гас во Средоземно Море

Телма - 13.02.2018

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган денеска ги предупреди Грција, Кипар и меѓународните компании кои истражуваат гас во Средоземното Море да „не ја преминуваат линијата“ и да не ги повредуваат турските права.

Ердоган ги предупреди Грција и Кипар за барањето на гас во Средоземно Море

Алфа - 13.02.2018

Претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган ги предупреди Грција, Кипар и меѓународните организации кои се во потрага по природен гас во Средоземното Море да не „ја преминат линијата“ и да не ги загрозат правата на Турција.

ГАСОТ СКАРА ТРИ ЗЕМЈИ: Кој на кого се закани?

Фактор - 14.02.2018

Tурскиот претседател, Реџеп Таип Ердоган ги предупреди Грција, Кипар и меѓународните организации кои се во потрага по природен гас во Средоземното Море да не „ја преминат линијата“ и да не ги загрозат правата на Турција.