TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДУИ оставија ќеси со ѓубре пред зградата на општина Гостивар, Таравари смета дека се на погрешна адреса

ММС - 23.09.2021

Претставници на локалниот огранок на ДУИ и граѓанската иницијатива „Гостивар кој го сакам”, оставија десетици ќеси со отпад, во знак на револт и незадоволство од хигиената во Гостивар. Градоначалникот Таравари посочи дека станува збор за предизборна ...

ДУИ оставија кеси со смет пред зградата на општина Гостивар, Таравари смета дека се на погрешна адреса

Слободен Печат - 23.09.2021

Претставници на локалниот огранок на ДУИ и граѓанската иницијатива „Гостивар кој го сакам”, оставија десетици ќеси со отпад, во знак на револт и незадоволство од хигиената во Гостивар. Градоначалникот Таравари посочи дека станува збор за предизборна ...

ДУИ оставија кеси со смет пред зградата на општина Гостивар, Таравари смета дека се на погрешна адреса

Либертас - 23.09.2021

Претставници на локалниот огранок на ДУИ и граѓанската иницијатива „Гостивар кој го сакам”, оставија десетици ќеси со отпад, во знак на револт и незадоволство од хигиената во Гостивар. Градоначалникот Таравари посочи дека станува збор за предизборна ...

ДУИ остави кеси со смет пред Oпштина Гостивар

Фокус - 23.09.2021

Претставници на локалниот огранок на ДУИ и граѓанската иницијатива „Гостивар кој го сакам” оставија десетици ќеси со отпад пред Општина Гостивар, во знак на револт и незадоволство од, како што велат, хигиената во Гостивар.

ДУИ остави кеси со смет пред зградата на општина Гостивар, Таравари ги упати пред Министерство за екологија кај нивниот ...

MakPress - 23.09.2021

Претставници на локалниот огранок на ДУИ и граѓанската иницијатива „Гостивар кој го сакам”, оставија десетици ќеси со отпад, во знак на револт и незадоволство од хигиената во Гостивар. Градоначалникот Таравари посочи дека станува збор за предизборна ...

Таравари: Очекувам утре ДУИ да ме нападне за болницата во Кичево, за нив јас сум виновен за се‘ и сешто

Gostivarpress.mk - 23.09.2021

Актуелниот градоначалник на Гостивар, Арбен Таравари за вреќите со ѓубре што му ги оставија ДУИ и иницијативата „Гостивар кој го сакам“ и обвинувањата за Русино, кои стигнаа на негова адреса, рече дека се погрешно адресирани.

ДУИ и „Гостивар кој го сакам“ оставија вреќи со ѓубре пред општината: Таравари ветуваше чист град, а насекаде има отпад

Gostivarpress.mk - 23.09.2021

Претставници на ДУИ и Граѓанската иницијатива „Гостивар кој го сакам“ дојдоа пред зградата на Општина Гостивар, оставија вреќи со ѓубре и ја искритикуваа локалната власт дека не го решила проблемот со отпадот.

Таравари јавно ги повика Царовска и Заев да ги вратат укинатите паралелки

Република - 22.09.2021

Општина Гостивар бара да се продолжи со настава на турски јазик во три паралелки во гимназијата и Министерството за образование и наука да ја повлече одлуката за укинување на една паралелка во прва година.

Таравари: Заев и Царовска праќаат инспекции во Гостивар, а премижуваат на други места

Lider - 22.09.2021

Општина Гостивар бара да се продолжи со настава на турски јазик во три паралелки во гимназијата и Министерството за образование и наука да ја повлече одлуката за укинување на една паралелка во прва година.