TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најплатена професија со најмало ниво на стрес

Факултети - 14.01.2020

Програмери, статистичари, логопеди, ветеринари и одреден број медицински професионалци се на листата со најмалку стресни професии во светот, се вели во новото истражување спроведено од „Ју-ес њуз & Ворлд рипорт“.

Ова е најплатената професија со ниско ниво на стрес во светот

Скопје24 - 13.01.2020

На списокот на најмалку стресни занимања се програмери, статистичари, логопеди, ветеринари и дел од медицинскиот персонал. Стоматологијата е на врвот на списокот со најдобро платени работни места со ниско ниво на стрес, се вели во студијата на ...

Стоматолог – најплатено занимање во светот

ММС - 14.01.2020

На списокот на најмалку стресни занимања се програмери, статистичари, логопеди, ветеринари и дел од медицинскиот персонал. Стоматологијата е на врвот на списокот со најдобро платени работни места со ниско ниво на стрес, се вели во студијата на ...