TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Извршители, должници и доверители чекаат одлука на Уставниот суд кој поведе постапка за законот за облигациони односи

Телма - 20.06.2024

Уставниот суд поведе постапка за законот за облигациони односи. Се сомнева дека е неуставен законот со кој извршувањето застарувањето после 10 години. Ова е втор пат годинава уставен да одлучува за истиот закон откако но јануари не поведе постапка ...

Законот за облигациони односи под лупа на Уставен суд

Сител

Уставниот суд поведе постапка за уставноста на измените на Законот за облигациони односи

Мета - 20.06.2024

Собранието не објаснило зошто нема преоден рок за новите законски измени, со што, како што потенцираат од Судот, „во судската пракса, како и во нормативниот поредок е предизвикан хаос“ Уставниот суд денеска одлучи да поведе постапка за член 2 и член ...

Уставниот суд поведе постапка за два члена од законските измени на Законот за облигациони односи

24 Вести

Уставниот суд започна постапка за два члена од измените на Законот за облигациони односи

Скопје инфо

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните ...

Бизнис Вести - 19.06.2024

– Уставниот суд денеска треба да одлучува по седум иницијативи за оценување на уставност и законитост и едно барање за заштита на слободи и права помеѓу кои се и Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи и Законот за ...

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи

Канал5

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните обвинители

365

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните обвинители

Frontline

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните обвинители

Пулс24

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните обвинители

MakPress

Уставен суд ќе ја оценува уставноста на измените на Законот за облигационите односи и на Законот за платите на јавните обвинители

Либертас

Н.Македонија CivilMedia Курир 24 Вести Сител Бриф 24Инфо МКД

Уставниот суд поведе постапка за два члена од законските измени на Законот за облигациони односи

Press24 - 20.06.2024

Уставниот суд денеска поведе постапка за член 2 и член 4 од Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи. Како што соопштија од Судот, изгласано е времено запирање од извршување на оспорените одредби (т.н. „времена мерка”).

Уставниот суд поведе постапка за два члена од законските измени на Законот за облигациони односи

Либертас

Уставниот суд поведе постапка за два члена од законските измени на Законот за облигациони односи

Zoom

Времено е запрено извршувањето, Уставниот суд поведе постапка за два члена од Законот за облигациони односи

ММС

Уставниот суд поведе постапка за два члена од законските измени на Законот за облигациони односи

Независен

Уставен поведе постапка за наплата на долговите, Ја отфрли иницијативата за платите на обвинителите

MakPress

Уставниот суд поведе постапка за два члена од законските измени на Законот за облигациони односи

Н.Македонија

Уставен поведе постапка за наплата на долговите, иницијативата за платите на обвинителите ја отфрли

МКД - 20.06.2024

Уставниот суд денеска поведе постапка за дел од Законот за изменување и дополнување на Законот за облигационите односи во делот на присилна наплата на долговите и донесе времена мерка со што до конечната одлука се сопира спроведувањето на оспорениот ...

УСТАВЕН ПОВЕДЕ ПОСТАПКА ЗА НАПЛАТА НА ДОЛГОВИТЕ: Иницијативата за платите на обвинителите ја отфрли

Фактор