TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Град Скопје: Данило Коцевски е на листата за нови имиња на улици

+инфо - 18.02.2021

Името на Данило Коцевски е едно од имињата предложени на листа за дополнување на листата на имиња на улици, плоштади, мостови и на други инфраструктурни објекти на подрачјето на град Скопје, која ќе се најде пред Советот на наредната седница, вели ...

Град Скопје: името на Данило Коцевски е дел од новата листа на предложени имиња на улици и објекти

Мета - 18.02.2021

Град Скопје се огласи со реакција на пишувањата во некои медиуми што го пренесуваат ставот на Огнен Коцевски, околу наводното недоволно почитување на ликот и делото на неговиот татко, Данило Коцевски.

Град Скопје: Името на Данило Коцевски е едно од имињата предложени во Листа за дополнување на имиња на улици и објекти

Press24 - 18.02.2021

Откако Огнен Коцевски, синот на нашиот познат романописец, книжен критичар и раскажувач Данило Коцевски се огласи на Фејсбук и обвини дека Град Скопје никогаш досега не му оддаде никакво признание на неговиот татко кој целиот свој живот го посвети ...

Тој е на листата за нови имиња на улици во град Скопје: Кој беше Данило Коцевски?

Бизнис Вести - 18.02.2021

Данило Коцевски бил роден на 2 мај 1947, Куманово и починал на 15 септември 2020година. Тој бил македонски книжевен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет. Дипломирал на Филозофскиот факултет во Скопје.

Синот на Данило Коцевски: Татко ми кој ги даде срцето и душата за Скопје, градот не му оддаде никакво признание

Press24 - 18.02.2021

Огнен Коцевски, синот на нашиот познат романописец, книжен критичар и раскажувач Данило Коцевски, на Фејсбук ги искажа својот револт за тоа дека градот Скопје никогаш досега не му оддаде никакво признание на неговиот татко кој целиот свој живот го ...

Во списокот со улици има предлог со името на Данило Коцевски, а е добитник и на 13-то ноемвриската награда

Либертас - 18.02.2021

Град Скопје реагираше на Фејсбук статусот на Огнен Коцевски, син на најпознатиот хроничар на градот Скопје, Данило Коцевски, кој напиша дека никој досега не му оддал почит на неговиот татко или какво било признание за неговиот труд.

Град Скопје: Името Данило Коцевски е на листата за дополнување на имиња на улици

Република - 18.02.2021

Град Скопје реагира на написите во медиумите кои го пренесуваат ставот на Огнен Коцевски, околу наводното недоволно почитување на ликот и делото на неговиот татко, Данило Коцевски. велат од Град Скопје.

Синот на Данило Коцевски огорчен на градските власти: Татко ми ја даде душата за Скопје, а не му оддадоа ни чест, ни ...

+инфо - 18.02.2021

Огнен Коцевски, синот на познатиот македонски книжен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет Данило Коцевски, реагира на Фејсбук затоа што никој досега не му оддал почит на неговиот татко или какво било признание за неговиот труд.

Името на Данило Коцевски е едно од предлозите на Листата на имиња на улици, тврдат од Град Скопје

Локално - 18.02.2021

Град Скопје реагира на написите во медиумите кои го пренесуваат ставот на Огнен Коцевски, околу наводното недоволно почитување на ликот и делото на неговиот татко, Данило Коцевски. „Сакаме да ја информираме јавноста дека името на Данило Коцевски е ...

Синот на Данило Коцевски: Татко ми кој ги даде срцето и душата за Скопје, градот не му оддаде никакво признание

Курир - 18.02.2021

Огнен Коцевски, синот на нашиот познат романописец, книжен критичар и раскажувач Данило Коцевски, преку својата Фејсбук објава реагираше дека градот Скопје не му оддаде никакво признание ни чест на неговиот татко кој својата душа ја даде за главниот ...

Градот Скопје не му оддаде никаква чест на Данило Коцевски, единствениот врвен хроничар на градот

Република - 18.02.2021

Огнен Коцевски, син на Данило Коцевски, најпознатиот хроничар на градот Скопје реагира зошто Градот не му оддал никакво признание на човекот кој знаеше најмногу од сите за главниот град на Македонија. Данило почина на 13 септември 2020 година.

Брзо го заборавија: Нема улица ни со име на Данило Коцевски

Expres - 18.02.2021

Синот на познатиот македонски книжен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет Данило Коцевски, Огнен Коцевски преку Фејсбук реагираше бидејќи нникој до сега не нашол за згодно на неговиот татко да му даде било какво признание на неговиот ...

Синот на Данило Коцевски со реакција: Мојот татко го даде срцето за Скопје, но никој не најде за згодно да му даде ...

Скопје инфо - 18.02.2021

Данило Коцевски е познат македонски книжен критичар, раскажувач, романописец, драматург и поет. Во својот живот голем број од делата ги напишал за главниот град. Вистински вљубеник во Скопје кој голем дел од животот посветил на македонската ...

Синот на Данило Коцевски: Срцето и душата ги даде за Скопје, ГРАДОТ НЕ МУ ДАДЕ НИКАКВО ПРИЗНАНИЕ

Вечер - 18.02.2021

Град Скопје ги објави имињата на новите улици, каде се најдоа голем број на лица кои немаат допирна точка со градот, но затоа не се најдоа многу личности кои имале навистина големи заслуги како за Скопје така и за Македонија.

Данило Коцевски, единствениот врвен хроничар на Скопје, не доби никакво признание од Градот Скопје

PressingTV - 18.02.2021

Огнен Коцевски, синот на нашиот познат романописец, книжен критичар и раскажувач Данило Коцевски, преку својата Фејсбук објава реагираше дека градот Скопје не му оддаде никакво признание ни чест на неговиот татко кој својата душа ја даде за главниот ...

Град Скопје: Некоја улица во градот ќе го носи името на Данило Коцевски

Скопје инфо - 18.02.2021

Откако Огнен Коцевски, синот на нашиот познат романописец, книжен критичар и раскажувач Данило Коцевски се огласи на Фејсбук и обвини дека Град Скопје никогаш досега не му оддаде никакво признание на неговиот татко кој целиот свој живот го посвети ...

Град Скопје реагира: Името на Данило Коцевски е дел од новата листа на предложени имиња

24Инфо - 18.02.2021

Град Скопје реагира на написите во медиумите кои го пренесуваат ставот на Огнен Коцевски, околу наводното недоволно почитување на ликот и делото на неговиот татко, Данило Коцевски. Сакаме да ја информираме јавноста дека името на Данило Коцевски е ...

Реакција на Град Скопје-Името на Данило Коцевски е на листата имиња за нови улици

PressingTV - 18.02.2021

Град Скопје реагира на написите во медиумите кои го пренесуваат ставот на Огнен Коцевски, околу наводното недоволно почитување на ликот и делото на неговиот татко, Данило Коцевски. Сакаме да ја информираме јавноста дека името на Данило Коцевски е ...

Град Скопје: Името на Данило Коцевски е во Листа на предложени имиња на улици и објекти

Frontline - 18.02.2021

Град Скопје реагира на написите во медиумите кои го пренесуваат ставот на Огнен Коцевски, околу наводното недоволно почитување на ликот и делото на неговиот татко, Данило Коцевски. „Сакаме да ја информираме јавноста дека името на Данило Коцевски е ...