TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

16 годишен милионер: Школувањето на никаков начин не ми помогна

Канал5 - 20.03.2019

Младиот Австралијанец Џек Блумфилд вели дека традиционалното школување е спротивно со претприемништвото. 16 годишниот милионер основал и води две е-компании од својата 12 година . Компаниите сега вртат милиони долари , а како што вели Џек , ...

Има 16 години, а веќе е милионер – еве што вели за конвенционалното образование

Таратур - 21.03.2019

16-годишниот Австралиец Џек Блумфилд, иако уште е малолетен тинејџер, веќе е влезен во друштвото на светските милионери. Младиот Блумфилд вели дека конвенционалното образование е целосна спротивност на претприемништвото и дека истото воопшто не му ...