TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Роботите Ерни и Берт се новите вработени во магацинот на Amazon

Телефони.мк - 16.06.2021

Вработените во магацините на Amazon наскоро добиваат помош во секојдневната работа при пренос и сортирање на бројните нарачки пред нивното испраќање понатаму. Во магацините нема да вработат нови работници, туку роботи.

Нова работна сила во магацините на Амазон: Претставени роботите Ерни и Берт

Денар - 15.06.2021

Роботите нема да ги заменат луѓето, туку треба да им помогнат во извршувањето на секојдневните задачи во магацините и со тоа да го намалат ризикот од повреда. Вработените во складиштата на Амазон наскоро ќе добијат помош во нивната секојдневна ...