TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Пристапот до СЕПА ќе овозможи побрзи трансфери во евра и пониски трошоци: Интервју со Игор Величковски од НБ

Независен - 17.06.2024

Народната банка започна активности чија крајна цел е поефикасно и поевтино извршување на плаќањата во евра во рамки на таканаречената Единствената област за плаќања во евра (СЕПА). Кога ќе може граѓаните и фирмите да ги користат овие поволности, ...

Величковски: Се очекува зголемена конкуренција на пазарот на платежни услуги

Во Центар - 16.06.2024

Во неодамнешна изјава во интервју за „Блумберг Адриа“, Игор Величковски, директор на Дирекцијата за платни системи при Народна банка, најави дека се очекува значително да се зголеми конкуренцијата на пазарот на платежни услуги во Македонија.

Величковски од Народната банка: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

ТВ21 - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Локално - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Курир - 15.06.2024

Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и прекугранично, истакна директорот на Дирекцијата за платни системи при Народната ...

Величковски очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Опсервер - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски од Народната банка: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Денар - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски од Народната банка: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Centar - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски од Народната банка: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Вести плус - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Press24 - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

24Инфо - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Нетпрес - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Макфакс - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Слободен Печат - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Во Центар - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Zoom - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски од Народна банка: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни картички

Мета - 15.06.2024

Покрај банките, платежни услуги може да даваат и штедилниците, а како нови учесници на пазарот може да се јават и платежните институции и институциите за електронски пари Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги.

Величковски: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Република - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Точка - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

MakPress - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски од Народната банка: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Lider - 15.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...

Величковски од Народната банка: Се очекува раст на конкуренцијата на пазарот на платежни услуги

Банкарство.мк - 17.06.2024

Се очекува засилување на конкуренцијата на домашниот пазар на платежни услуги. Народната банка ги издаде првите дозволи за платежни институции, во согласност со новата законска рамка, преку кои граѓаните ќе може да извршуваат плаќања во земјата и ...