TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Најретката дива мачка на светот пристигна во англиската ЗОО

Вечер Прес - 18.11.2023

Леопардот Амур, најретката голема мачка во светот, пристигна во зоолошката градина Дартмур во Англија и веднаш беше именуван Фредо. „Фредо е вешт да се качува по ѕидови и да скока меѓу дрвја, па затоа го направија неговиот нов дом безбеден“, велат ...

Во британската Зоолошка градина пристигна најретката дива мачка на светот

Слободен Печат - 17.11.2023

Во Зоолошката градина Дартмур во Англија пристигна амурски леопард , најретката дива мачка во светот, која го доби името Фредо , пишува „Би-би-си“. Зоолошката градина исто така соопшти дека го регистрирале леопардот на „веб-страница за запознавање ...