TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Британското воено аташе протерано од Москва

Антропол - 17.05.2024

Претставникот на британската амбасада во Москва е повикан во Министерството за надворешни работи на Русија поради протерувањето на рускиот аташе од Лондон, соопшти Министерството. Согласно принципот на реципроцитет во надворешната политика кој го ...

Русија го протера британското воено аташе

Слободен Печат - 17.05.2024

Русија го протера британското воено аташе во Москва во најновиот дипломатски потег, откако Велика Британија ја обвини за спонзорирање на шпионажа и хакерски напади против највисоките британски функционери во долгогодишната кампања на „злонамерна ...

Британскиот воен аташе во Москва прогласен за персона нон грата

Либертас - 16.05.2024

Британското воено аташе во Москва, Андријан Когил, е прогласен за персона нон грата и мора да ја напушти Русија во рок од една недела, соопшти денеска руското Министерство за надворешни работи.

Британскиот воен аташе во Москва прогласен за персона нон грата

Локално - 16.05.2024

Британското воено аташе во Москва, Андријан Когил, е прогласен за персона нон грата и мора да ја напушти Русија во рок од една недела, соопшти денеска руското Министерство за надворешни работи.

Персона нон грата: Британскиот воен аташе мора да ја напушти Русија во рок од една недела

Слободен Печат - 16.05.2024

Андријан Когил – британското воено аташе во Москва мора да ја напушти Русија во рок од една недела бидејќи е прогласен за персона нон грата. Во соопштението објавено на веб-страницата на Министерството се наведува дека денеска во МНР е поканет ...

Британскиот воен аташе во Москва прогласен за персона нон грата

Независен - 16.05.2024

Британското воено аташе во Москва, Андријан Когил, е прогласен за персона нон грата и мора да ја напушти Русија во рок од една недела, соопшти денеска руското Министерство за надворешни работи.

Британскиот воен аташе во Москва прогласен за персона нон грата

Нова ТВ - 16.05.2024

Британското воено аташе во Москва, Андријан Когил, е прогласен за персона нон грата и мора да ја напушти Русија во рок од една недела, соопшти денеска руското Министерство за надворешни работи.

Британскиот воен аташе во Москва прогласен за персона нон грата

Курир - 16.05.2024

Британското воено аташе во Москва, Андријан Когил, е прогласен за персона нон грата и мора да ја напушти Русија во рок од една недела, соопшти денеска руското Министерство за надворешни работи.

Британскиот воен аташе во Москва прогласен за непожелна личност

Нетпрес - 16.05.2024

Британското воено аташе во Москва, Андријан Когил, е прогласен за персона нон грата и мора да ја напушти Русија во рок од една недела, соопшти денеска руското Министерство за надворешни работи.