TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Забрането сушење алишта во јавност и во Пула

Макфакс - 14.08.2019

Во Пула е донесена одлука за комунален ред, со која се забранува сушење на алиштата во јавноста, а казните за тој прекршок ќе изнесуваат 68 евра, односно 34 евра на самото место. На овој начин, покрај градовите Риека, Шолта, Млет, Каштелите, Пула е ...

Пула: Забрането сушење на алишта во јавност, казните достигнуваат и до 70 евра!

Слободен Печат - 14.08.2019

На овој начин, покрај градовите Риека, Шолта, Млет, Каштелите, Пула е уште еден хрватски град каде што мештаните веќе нема да можат да ги сушат алиштата на јажето од прозорец до прозорец. Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без ...

Забрането сушење алишта во јавност и во Пула

24Инфо - 14.08.2019

Во Пула е донесена одлука за комунален ред, со која се забранува сушење на алиштата во јавноста, а казните за тој прекршок ќе изнесуваат 68 евра, односно 34 евра на самото место. На овој начин, покрај градовите Риека, Шолта, Млет, Каштелите, Пула е ...

Пула: Казна од 70 евра за сушење алишта во јавност

ММС - 14.08.2019

Во Пула денеска е донесена нова одлука, според која се забранува сушењето на алишта во јавност, а казните за овој прекршок се движат од 34 до 70 евра. Ова значи дека , покрај градовите Риека, Шолта, Млет, Каштелите, Пула е уште еден хрватски град ...