TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ново Лисиче доби нов парк, втор по големина во Скопје

Утрински - 28.07.2016

Пет летниковци, трим-патеки, две детски игралишта, игралиште за кошарка и за фудбал се само дел од содржините во паркот Пет летниковци, трим-патеки, две детски игралишта, игралиште за кошарка и за фудбал се само дел од содржините во новиот парк во ...

Пуштен во употреба најголемиот парк во општина Аеродром

МКД - 28.07.2016

Градоначалниците на град Скопје и на општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски денеска свечено пуштија во употреба нов парк покрај реката Вардар. Станува збор за најголемиот парк во општина Аеродром на површина од 100.000 квадратни метри.

ГАЛЕРИЈА: Аеродром доби втор најголем парк во Скопје по Градскиот Парк

Press24 - 28.07.2016

Градоначалниците на Град Скопје и Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, претседателот на Советот на Општина Аеродром, Виктор Камиловски и директорот на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“, Душан Авировиќ официјално го пуштија ...

Општина Аеродром доби нов парк

Канал5 - 28.07.2016

На површина од 82 илјади квадратни метри предвидено е да има зелени површини. Во паркот има и патеки за шетање и рекреација. Денеска свечено го пуштија градоначалникот на град Скопје Коце Трајановски и градоначалникот на општина Аеродром Ивица ...

Нов парк во општина Аеродром

Курир - 28.07.2016

Паркот се наоѓа покрај булеварот „Февруарски поход“, кај последната автобуска станица број ...

Место за одмор и рекреација: Нов парк ќе го краси Аеродром

Press24 - 28.07.2016

Градоначалниците на Град Скопје и на Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, денеска ќе го претстават новиот парк во оваа скопска општина. Паркот се наоѓа покрај булеварот „Февруарски поход“, кај последната автобуска станица број ...

Нов парк во Ново Лисиче

Порта 3 - 29.07.2016

Пет летниковци, трим-патеки, две детски игралишта, игралиште за кошарка и за фудбал се само дел од содржините во новиот парк во Ново Лисиче во близина на последната автобуска станица број „5“.

На површина од 10 хектари: Еве како изгледа вториот најголем парк во Скопје, по Градскиот парк (ГАЛЕРИЈА)

Скопје инфо - 28.07.2016

Градоначалниците на Град Скопје и Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, претседателот на Советот на Општина Аеродром, Виктор Камиловски и директорот на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“, Душан Авировиќ официјално го пуштија ...

Нов парк ќе го краси Аеродром

Скопје инфо - 28.07.2016

Градоначалниците на Град Скопје и на Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, денеска ќе го претстават новиот парк во оваа скопска општина. Паркот се наоѓа покрај булеварот „Февруарски поход“, кај последната автобуска станица број ...

Скопје го доби вториот најголем парк

Пулс24 - 28.07.2016

Станува збор за нов парк на површина од околу 100.000 квадратни метри, од која околу 90.000 квадратни метри ќе бидат зелени површини, со што ова е вториот најголем парк во Скопје, по Градскиот парк.

Отворање нов парк во општина Аеродром

Република - 28.07.2016

Градоначалниците на Град Скопје и на Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, денеска ќе го претстават новиот парк во оваа скопска општина. Паркот се наоѓа покрај булеварот „Февруарски поход“, кај последната автобуска станица број ...

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Уште едно место за уживање, отворен вториот по големина парк во Скопје

Курир - 28.07.2016

Градоначалниците на Град Скопје и Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, претседателот на Советот на Општина Аеродром, Виктор Камиловски и директорот на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“, Душан Авировиќ официјално го пуштија ...

ФОТО: Отворен вториот по големина парк во Скопје

Нетпрес - 28.07.2016

Градоначалниците на Град Скопје и Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, претседателот на Советот на Општина Аеродром, Виктор Камиловски и директорот на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“, Душан Авировиќ официјално го пуштија ...

ГРАДСКИ ПАРК ДОБИ КОНКУРЕНЦИЈА: Отворен новиот најголем парк во Аеродром (ФОТО)

Телеграф - 28.07.2016

Станува збор за парк на површина од околу 100.000 квадратни метри, од која околу 90.000 квадратни метри ќе бидат зелени површини, со што ова е вториот најголем парк во Скопје, по Градскиот парк Нов парк во општина Аеродром покрај булеварот ...

Вториот најголем парк во Скопје се наоѓа во Аеродром!

Вечер Прес - 28.07.2016

Новиот парк во општина Аеродром, кој се наоѓа крај булеварот „Февруарски поход#, на последната автобуска станица број 5 се простира на површина од околу 100.000 квадратни метри, од кои 90.000 квадратни метри ќе бидат зелени површини.

Отворен вториот по големина парк во Скопје

Точка - 28.07.2016

Градоначалниците на Град Скопје и Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, претседателот на Советот на Општина Аеродром, Виктор Камиловски и директорот на јавното претпријатие "Паркови и зеленило", Душан Авировиќ официјално го пуштија ...

Kако изгледа вториот најголем парк во Скопје (фотогалерија)

Република - 28.07.2016

Градоначалниците на Град Скопје и Општина Аеродром, Коце Трајановски и Ивица Коневски, претседателот на Советот на Општина Аеродром, Виктор Камиловски и директорот на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“, Душан Авировиќ официјално го пуштија ...

Аеродром го доби вториот по големина парк во Скопје

Дневник - 28.07.2016

Во населбата Аеродром вчера официјално беше пуштен во употреба новиот парк, кој се наоѓа крај булеварот Февруарски поход кај последната станица на линијата со број 5. Станува збор за нов парк на површина од 100.000 квадратни метри, чија изградба ...

Аеродром со втор по големина парк во Скопје

Вест - 28.07.2016

На празниот и запуштен простор кај последната автобуска станица на линија со број 5 изграден е новиот парк на површина од 100.000 квадратни метри, од кои 90.000 квадратни метри е зелена површина Општина Аеродром го доби вториот по големина парк во ...