TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќучук: Можно е Брисел да ги сочека изборите пред да го утврди патоказот за Северна Македонија

360 степени - 25.05.2020

Известувачот за земјава во Европскиот парламент (ЕП), Илхан Ќучук, гледа две можни сценарија во однос на идните чекори во пристапниот процес на Северна Македонија во ЕУ – едно оптимистичко и друго песимистичко.

Ќучук очекува консензус меѓу власта и опозицијата за изборите: Бојкот не е алтернатива

360 степени - 25.05.2020

Известувачот за земјава во Европскиот парламент, од една страна, смета дека изборите треба да се случат што поскоро за техничката влада да биде заменета со политичка и со функционален парламент, а од друга, вели дека бојкот не е решение зашто ...

Ќучук: Во јуни со помош на ЕУ да се започне јасниот пат на РСМ кон ЕУ

ТВ21 - 25.05.2020

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 порача дека во јуни со помош на ЕУ треба да се започне јасниот пат на Македонија кон Европската Унија.

„Постигнат е договор за Кирил и Методиј и Самоил – грешка е што комисијата престана со работа“ вели Ќучук

ТВ21 - 25.05.2020

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент г-дин Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 посочи дека постигнат е договор за светите браќа Кирил и Методиј и Самоил, и додаде дека грешка е што комисијата престанала со работа.

Кога Бугарија ќе ги отвори границите со Македонија? Одговара во „10 минути“ европратеникот Илхан Ќучук

ТВ21 - 25.05.2020

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент г-дин Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 истакна кога Бугарија планира да ги отвори границите со Македонија. „По однос на прашањето за отворање на границите, Бугарија поддржува координирана ...

„Македонија ги има преземено вистинските чекори во справување со коронавирусот, исто како и европските држави“, вели ...

ТВ21 - 25.05.2020

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент г-дин Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 истакна дека Македонија ги има преземено вистинските чекори во справување со коронавирусот, исто како и европските држави.

Ќучук: Улогата на парламентот не е најсилната алка во Северна Македонија

ТВ21 - 25.05.2020

„На Балканот е потрошено многу време на заздравување на институциите. Улогата на парламентот не е најсилната алка во Северна Македонија, како и во другите балкански држави. Една од причините да се случи трагичниот инцидентот на 27-ми април во 2017 ...

Ќучук: Од самиот почеток ја признаваме Македонија, и сме за ЕУ и НАТО – тоа го должиме на нашите поколенија

ТВ21 - 25.05.2020

„И ние од самиот почеток, со признавањето на Република Македонија тогаш, сме за тоа вашата држава да биде дел од ЕУ и НАТО. Тоа ќе продолжи да биде наша позиција, по што сакам да веруваме дека тоа може најдобро да биде изведено од страна на ЕУ и тоа ...

„Парите да одат директно кај бизнисите и граѓаните во справување со коронавирусот“, бара европатеникот Ќучук

ТВ21 - 25.05.2020

„Ова се двете важни работи кои ги преземаат сите европски држави и Република Северна Македонија не прави разлика во тоа. Парите да одат кај бизнисите и второто кај граѓаните за да ја почувствуваат таа помош од државата“, истакна известувачот за ...

(ВИДЕО) 360 Степени сезона 6, емисија 68

360 степени - 25.05.2020

Во новото издание на „360 степени“ на ТВ Алсат (25 мај 2020 г.): -За изборите и преговорите со ЕУ – кратко интервју со бугарскиот европратеник Илхан Ќучук, известувач за Северна Македонија во Европскиот парламент; -Најголем број од новозаразените во ...

(ВИДЕО НАЈАВА) Еве што ќе гледате вечерва во „360 степени“ на Алсат ТВ

iPortal - 25.05.2020

Во емисијата „360 степени“ на ТВ Алсат вечерва (25 мај 2020 г.) од 22:00 часот: -За изборите и преговорите со ЕУ – кратко интервју со бугарскиот европратеник Илхан Ќучук, известувач за Северна Македонија во Европскиот парламент; -Најголем број од ...

Интервју со Илхан Ќучук, известувач за РСМ во ЕП: Итни избори, од техничката Влада не може да се очекуваат реформи!

ТВ21 - 25.05.2020

Во интревју за ТВ21, известувачот за Република Северна Македонија во Европскиот парламент вели дека од техничка Влада не може да се очекуваат реформи, додавајќи дека со нефункционален парламент може да се променат важни демократски принципи.

„Парите да одат директно кај бизнисите и граѓаните во справување со коронавирусот“, бара европатеникот Ќучук

4NEWS - 25.05.2020

„Ова се двете важни работи кои ги преземаат сите европски држави и Република Северна Македонија не прави разлика во тоа. Парите да одат кај бизнисите и второто кај граѓаните за да ја почувствуваат таа помош од државата“, истакна известувачот за ...

Интервју со Илхан Ќучук, известувач за РСМ во ЕП: Итни избори, од техничката Влада не може да се очекуваат реформи!

4NEWS - 25.05.2020

Во интeрвју за ТВ21, известувачот за Република Северна Македонија во Европскиот парламент вели дека од техничка Влада не може да се очекуваат реформи, додавајќи дека со нефункционален парламент може да се променат важни демократски принципи.

„Македонија ги има преземено вистинските чекори во справување со коронавирусот, исто како и европските држави“, вели ...

4NEWS - 25.05.2020

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент г-дин Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 истакна дека Македонија ги има преземено вистинските чекори во справување со коронавирусот, исто како и европските држави.

Владата на Заев ги продаде Кирил и Методиј и Самоил

Курир - 25.05.2020

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент г-дин Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 посочи дека постигнат е договор за светите браќа Кирил и Методиј и Самоил, и додаде дека грешка е што комисијата престанала со работа.

Ќучук: Од самиот почеток ја признаваме Македонија, и сме за ЕУ и НАТО – тоа го должиме на нашите поколенија

4NEWS - 25.05.2020

„И ние од самиот почеток, со признавањето на Република Македонија тогаш, сме за тоа вашата држава да биде дел од ЕУ и НАТО. Тоа ќе продолжи да биде наша позиција, по што сакам да веруваме дека тоа може најдобро да биде изведено од страна на ЕУ и тоа ...

Ќучук очекува консензус меѓу власта и опозицијата за изборите: Бојкот не е алтернатива

iPortal - 25.05.2020

Известувачот за земјава во Европскиот парламент, од една страна, смета дека изборите треба да се случат што поскоро за техничката влада да биде заменета со политичка и со функционален парламент, а од друга, вели дека бојкот не е решение зашто ...

Ќучук: Бојкот на изборите од страна на ВМРО-ДПМНЕ не е алтернатива

Локално - 25.05.2020

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент, Илхан Ќучук смета дека земјава треба што поскоро да организира избори за да добие политичка влада и функционален парламент. „Техничка влада има главно задача да организира избори, тоа е ...

Ќучук за 360°: Можно е Брисел да ги сочека изборите пред да го утврди патоказот за Северна Македонија

iPortal - 25.05.2020

Известувачот за земјава во Европскиот парламент (ЕП), Илхан Ќучук, гледа две можни сценарија во однос на идните чекори во пристапниот процес на Северна Македонија во ЕУ – едно оптимистичко и друго песимистичко.

Известувачот за Македонија во ЕП: Што поскоро да има избори, бојкот не е алтернатива

Фокус - 26.05.2020

Илхан Ќучук, известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент (ЕП), смета дека земјава треба што поскоро да организира избори за да добие политичка влада и функционален парламент.

„Постигнат е договор за Кирил и Методиј и Самоил – грешка е што комисијата престана со работа“ вели Ќучук

4NEWS - 26.05.2020

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент г-дин Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 посочи дека постигнат е договор за светите браќа Кирил и Методиј и Самоил, и додаде дека грешка е што комисијата престанала со работа.

Ќучук: Во јуни со помош на ЕУ да се започне јасниот пат на РСМ кон ЕУ

4NEWS - 26.05.2020

Известувачот за Северна Македонија во Европскиот парламент Илхан Ќучук во „10 Минути“ на ТВ21 порача дека во јуни со помош на ЕУ треба да се започне јасниот пат на Македонија кон Европската Унија.

Ќучук: Улогата на парламентот не е најсилната алка во Северна Македонија

4NEWS - 26.05.2020

„На Балканот е потрошено многу време на заздравување на институциите. Улогата на парламентот не е најсилната алка во Северна Македонија, како и во другите балкански држави. Една од причините да се случи трагичниот инцидентот на 27-ми април во 2017 ...

Илхан Ќучук гледа оптимистичко и песимистичко сценарио за Македонија

Независен - 26.05.2020

Известувачот за земјава во Европскиот парламент (ЕП), Илхан Ќучук, гледа две можни сценарија во однос на идните чекори во пристапниот процес на Северна Македонија во ЕУ – едно оптимистичко и друго песимистичко.

(ВИДЕО) Интервју со европратеникот Ќучук: Бојкотот не е алтернатива, ЕУ сака политичка власт во С. Македонија

360 степени - 26.05.2020

Претстојните избори се повеќезначни на патот на С. Македонија кон полноправна членка на ЕУ, вели во кратко интервју за „360 Степени“, бугарскиот европратеник Илхан Ќучук, известувач за Северна Македонија во Европскиот парламент.